Тойота C-HR plug-in хибрид използва редица специални технологии, които са

...
Тойота C-HR plug-in хибрид използва редица специални технологии, които са
Коментари Харесай

Toyota C-HR PHEV: Интелигентна технология за повече ефективност - видео

Тойота C-HR plug-in хибрид употребява редица специфични технологии, които са предопределени да обезпечат допустимо най-хубавата успеваемост на задвижването. В взаимозависимост от спецификациите на автомобила, съгласно WLTP, едно зареждане на батерията е задоволително за до 106 километра в чист градски трафик.

За plug-in хибридната система японците комбинират 120 кВт/163 к.с. електрически мотор на предната ос, който се зарежда от 13,6 кВтч литиево-йонна батерия, с 2,0-литров бензинов мотор със 112 кВт/152 к.с. Това води до обща мощ на системата от 164 кВт/223 HP.

Стандартната система за дейно задвижване Predictive Efficient Drive System взема поради пътя и изискванията на трафика пред вас и непрестанно научава кои направления и жанр на шофиране лидерът употребява постоянно. Новата функционалност за геозониране проучва планувания маршрут и автоматизирано превключва сред EV и хибриден режим, с цел да обезпечи задоволителен електрически обсег за пътувания в екологични зони.



Ако дестинацията е в зона, която може да се ръководи единствено от електрически транспортни средства, системата подсигурява, че зарядът на батерията е задоволителен, с цел да покрие цялото разстояние в чисто електрически режим. Използвайки данни от предходни пътувания, системата разпознава типичните точки на прекъсване и автоматизирано усилва спирачната мощ на мотора, с цел да усъвършенства възобновяване на силата по време на прекъсване.



При шофиране по автомагистрали или наклони, които изискват спомагателна мощ, автомобилът самодейно избира хибриден режим, с цел да зареди батерията за предстоящо огромно търсене, като в допълнение усъвършенства горивната успеваемост. В допълнение към отоплението и охлаждането на батерията, термопомпата е общоприета на борда, която употребява топлинна сила от околната среда за климатизация на интериора и по този метод понижава въздействието на климатика върху пробега.

Ако батерията се разреди при по-дълги пътувания, Toyota C-HR Plug-in Hybrid автоматизирано превключва на хибриден режим. WLTP разход от 4,7 до 4,9 литра на 100 км с разредена батерия и обвързваният с него пробег от към 900 километра акцентират успеваемостта на хибридната система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР