Той уточни, че българската позиция е, че таванът на газа

...
Той уточни, че българската позиция е, че таванът на газа
Коментари Харесай

Енергийният министър Христов: България подкрепя въвеждането на таван на цената на природния газ

Той посочи, че българската позиция е, че таванът на газа би трябвало да бъде за всички снабдители, тъй като сега Европа получава доста малко количества съветски газ и таван на цената на тези доставки ще бъде само глоба и няма да помогне за стабилизиране на пазара като цяло. " Мерките би трябвало да са всеобхватни, с цел да има пазарен резултат ", разяснява енергийният министър.

15 страни в Европейски Съюз, измежду които и България, желаеха таван върху цената на природния газ и това искане ще бъде дискутирано от европейските водачи по време на срещата им в петък (7 октомври). Срещу концепцията обаче са Германия, Австрия и Дания, които споделят мнението, че такова ограничаване ще наруши сигурността на доставките, написа още bgonair.bg.

В Европейска комисия също имат сходни опасения и от думите на ръководителя Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент стана ясно, че в Брюксел са подготвени да дискутират ограничавания за цената на газа, употребен за произвеждане на електрическа енергия. Колкото до общ таван фон дер Лайен съобщи, че ще бъде краткотрайна мярка, до момента в който не бъде определен нов ценови показател.

Росен Христов разяснява, че всички ограничения би трябвало да бъдат направени въз основата на разбори и симулации.

" Когато страната, институциите се намесват на пазара, би трябвало доста ясно да са направени изчисленията, с цел да сме сигурни, че няма да изкривим пазара и да реализираме противоположен резултат в кратковременен и дълготраен проект ", безапелационен беше Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР