Той ще подпомага страната ни по време на българското председателство

...
Той ще подпомага страната ни по време на българското председателство
Коментари Харесай

Втори германски офицер идва в МВР

Той ще подкрепя страната ни по време на българското председателство на Европейския съюз. Служителят ще координира самодейностите по тематиките, свързани със сигурността в района на Западните Балкани.

Това заяви държавният секретар във Федералното министерство на вътрешните работи на Германия доктор Емили Хабер по време на работна среща с ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Двамата разговаряха в постройката на федералното вътрешно министерство в немската столица Берлин.

По време на срещата беше разисквано обичайно положителното съдействие сред българските и немските служби за сигурност. Цветанов благодари за изпратения през 2008 година немски офицер за връзка в българското вътрешно министерство и акцентира, че с помощта на тази форма на съдействие в допълнение се надгражда доверието сред партньорските служби.

Обсъдени бяха още тематики, свързани със взаимните образования и шерването на положителни практики сред институциите на двете страни. Охраната на външните граници на Европейски Съюз и мигрантските потоци, влизащи на територията на Съюза също бяха главен акцент от диалога.

Цветанов и Хабер се сплотиха към извода, че в тази обстановка би трябвало да продължи усилването на ролята на Фронтекс, с която българските гранични управляващи работят в съвършени връзки. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на немските управляващи, че поддържат самодейността на България за слагането на акцент върху Западните Балкани по време на нашето председателство на Европейски Съюз.

Държавният секретар във Федералното министерство на вътрешните работи на Германия съобщи, че тематиката е от извънредно значение изключително след въведената визова либерализация. Според нея посредством сходни взаимни районни начинания се покачва доверието сред сътрудниците и става все по-ясна европейската вероятност пред Западните Балкани. В тази посока беше дадена и извънредно висока оценка за подписания Договор за добросъседство сред България и Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР