Той счита, че не би могъл да изпълнява задълженията си

...
Той счита, че не би могъл да изпълнява задълженията си
Коментари Харесай

Хейтърска атака във Фейсбук отказа обучен от Интерпол кадър от поста шеф на Гранична полиция

" Той смята, че не би могъл да извършва отговорностите си без цялостно публично доверие " беше изречение от формалното известие, което в действителност разкри какво се случи единствено за няколко часа. 

Роденият през 1976 година Златанов, който има научна степен лекар по национална сигурност, е минал през доста специализации и образования, като едно от тях е образование в Интерпол. Една тапия от УНСС по специалността " Планиране и прогнозиране на стопански системи ", втора - магистратура по  " Международни стопански връзки " от Стопанската академия в Свищов, 25 години стаж в Министерство на вътрешните работи - от най-ниското ходило през всички равнища в системата нагоре и неведнъж награждаван.

Преминал курсове на образование в Интерпол и Европейски полицейски лицей, както и в полицейски академии и учебни заведения в Европа.

Но в биографията, която е цялостна с значително върхове и експертиза, се откри една пречка, която накара Антон Златанов самичък да откаже от поста шеф на " Гранична полиция ", написа уеб сайтът " Новини.бг ".

Въпросната пречка е влизането в окото на бурята по време на митингите от 2020 година Тогава имаше напрежение към фрагменти с непредизвикано принуждение над протестиращи от страна на униформени. Все някой трябваше да поеме негативите и този някой се оказа индивидът, който най-често беше сниман - елементарно се свърза негативизмът с неговото лице, тъй като то най-често се виждаше на фрагментите, а и тогава той беше зам.-шеф на Столична дирекция на вътрешните работи - въпреки всичко човек с висок пост, лесна цел.

Неправомерните дейности на униформените през 2020 година надвиха в публичното внимание и скриха от взор обстоятелството, че Златанов беше в една от най-ключовите функции по преодоляването на напрежението тогава, което на няколко пъти беше на ръба да прелее към кървави епизоди на принуждение. Но три години по-късно непремереното държание на част от сътрудниците му тогава рефлектира върху Златановото решение по станалия общоприет за днешното време метод - с акция във Facebook.

В петък назначението му за шеф на " Гранична полиция " продължи едвам няколко часа , през които от кое място ли не в интернет пространството се показваха мнения по негов адрес. Доста целеустремено се наблягаше полицейското принуждение от 2020 година и се извърташе по този начин, че да наподобява като негова персонална виновност. Самите мнения преливаха от прилагателни и оклеветяване, само че крайният резултат се изрази в това, че Антон Златанов самичък се отхвърли да заеме поста и то не поради професионални дефекти, а поради персонални нападки.

Гласовете в негова поддръжка потъваха в дълбоки локви от нападки , само че въпреки всичко ги имаше. Чу се мнението, че това е " лов на вещици ", само че самият израз към този момент е станал по този начин постоянно употребен от кой ли не, че е изгубил смисъла си и по-скоро в допълнение навреди на Златанов. " Тричане " също се чу като коментар и може би в тази ситуация подхождаше повече на случилото се за стремително малко време в петък. Кампанията по очернянето имаше такава повсеместност и скорост, та може да се допусна, че напълно не е изключено да е проведена.

И по този начин - в един и същи ден, в рамките единствено на няколко часа, основен комисар Златанов беше назначен за началник на граничната полиция и след това самичък се отдръпна от поста. Сам взе това решение след светкавичната акция, която реализира задачата си.

Макар Facebook да не е " обществото ", ето какво се споделя в известието за отхвърли му да заеме поста : " Главен комисар Златанов схваща отговорността на шефа на ГДГП с оглед и на присъединението на България към Шенген и всички виновни задания пред дирекцията и смята, че ръководителят на структурата би трябвало да се употребява с цялостното доверие на обществото ".

В случая, Facebook, маскиран като " обществото ", изигра ролята на арбитър и прокурор, рече и отсече.

А във връзка с случилото се преди три години: Антон Златанов, през 2020 година, беше в непрекъснат контакт с уредниците на митинга тогава и за минути успяваше да пренареди позициите на полицията, с цел да не се стига до конфликти. Тогава част от самите протестиращи му благодаряха за това.

В медиите се появи фотография, на която протестиращо момиче го прегръща и му благодари. В един миг даже служители на реда и протестиращи пяха химна дружно.



Напрежение към личността му липсваше до доста по-късно, когато непознатите неточности се залепиха на неговия пагон.

Почти всяка вечер самият Златанов повтаряше: " Призоваваме жителите да не се поддават на провокации. Благодарим на всички, които не се поддават на провокации и стачкуват спокойно. Полицаите сме там, с цел да помогнем ".

Той беше и индивидът, който вкара жилетките " Антиконфликт полиция ". Новата тогава тактика за запазване на митингите, се одобри със благосклонности от хората на площад " Независимост ".

А по отношение на поста, който зае - шеф на Главна дирекция " Гранична полиция " и дали е бил подобаващ: Не единствено има опит и взор върху работата на " Гранична полиция " (през 2021-2022 година на два пъти е командирован за присъединяване в защитата на зелена граница), само че и също по този начин поредно е бил старши служител на реда, инструктор, контрольор в Столична дирекция на вътрешните работи. От 2008 година печели конкурс и става шеф на група в " Специализирани полицейски сили ", а след това е шеф на група " Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия ".

Златанов е кадър, минал курсове на образование в Интерпол и Европейски полицейски лицей. През 2020 година специализира в Израел и то на тематика " Противодействие на световния тероризъм и антисемитизъм ". Въпреки очернящата го акция точно във връзка с преодоляването на тълпата, Златанов е преподавател в редица интернационалните курсове в направлението " Обществен ред и ръководство на навалица " на Европейски полицейски лицей (CEPOL). 

Оказва се, че експертиза, образование, дипломи, подготовка, преданост към системата на Министерство на вътрешните работи нямат никакво значение, когато присъдата произнесе Facebook. Без значение кой ще попадне под прицела му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР