Той също така заяви пред законодателите, че няма данни за

...
Той също така заяви пред законодателите, че няма данни за
Коментари Харесай

Сунак: Ударите ни срещу позициите на хутите са успешни

Той също по този начин съобщи пред законодателите, че няма данни за цивилни жертви от взаимните удари, които бяха осъществени.
Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че съгласно държавното управление му всички планувани цели са били унищожени при нанесените взаимно със Съединени американски щати удари против подкрепяните от Иран бунтовници хути предходната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.
" Днес мога да кажа пред Камарата на общините, че първичната ни оценка е, че всички 13 планувани цели са унищожени ", съобщи Сунак по време на послание към Народното събрание, определяйки ударите като сполучливи.

Той добави, че девет здания са били сполучливо изумени в базата за дронове и крилати ракети в град Бани в Северозападен Йемен.

Други три здания са били изумени на летище " Абс ", ракетна установка за изстрелване на крилати ракети също е била изумена.

" Досега не сме видели доказателства за жертви измежду цивилното население, което доста се стараехме да избегнем ", добави Сунак.

Сунак за първи път разяснява пред Народното събрание ударите, които бяха подложени на критика от старите врагове Иран и Русия, само че също по този начин и от Турция.

Лидерът на Обединеното кралство дефинира ударите като " нужен и симетричен отговор " на заканите за английските плавателни съдове от нападенията на хутите против кораби в Червено море.

Той загатна, че може да последват още. " Оставаме подготвени да подкрепим думите си с дейности ", сподели Сунак.

Междувременно хутите не престават да нападат кораби.

" Никога не сме твърдели, че едно деяние ще постави неотложен завършек на това ", съобщи формалният представител на министър-председателя.

Хутите настояват, че офанзивите им против корабоплаването в Червено море са в символ на взаимност с Газа, където " Хамас " водят война с Израел повече от три месеца.

Сунак съобщи, че това е злоумишлен роман и че хутите са атакували кораби от целия свят. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР