Той сънува в облаците, готви любимия си кебап във въздуха

...
Той сънува в облаците, готви любимия си кебап във въздуха
Коментари Харесай

Хасан Кавал полетя върху дивана си - slava.bg

Той сънува в облаците, готви обичания си кебап във въздуха и играе табла с вятъра. Хасан Кавал обича небето повече от всичко и по тази причина рядко се задържа на земята.

Аладин и вълшебното чердже, аленото покривало на Супермен или Хари Потър и Рон със остарялата кола на семейство Уизли. С магия те се откъсват се от земята и полетяват във въздуха. Но за 29-годишният парапланерист Хасан Кавал не са нужни суперсили, с цел да полети с диван, да постави пантофи и да гледа обичания си анимационен филм, а на идващия ден да поспи в обедната си отмора, до момента в който крайбрежията на Анталия са 1000 метра под нощната му лампа.

„ Още от дребен скрито си мечтаех да хвърча и си мислех, че най–лесният метод за това е парапланеризмът. Но животът ме завъртя, работих като готвач в Кебаб ресторант и едвам когато станах на 21, взех решение да напусна работа и да се науча да хвърча. В началото бях толкоз разчувствуван, че даже не усещах страха “, споделя Хасан Кавал, съобщи бТВ.

И по този начин преди осем години Хасан за първи път допира небето и се впуска във своите въздушни завършения.

„ Ако можеш да летиш, си свободен, а да докоснеш небето - е независимост за мен. А когато добавиш малко облаци в храната си, тя сигурно е по-вкусна “, споделя Хасан Кавал.

За Хасан парапланеризмът е идея, той желае да покаже на от ден на ден хора, че летенето в тандем не е рисково, стига единствено да се осмелиш в действителност да усетиш вятъра в косите си.

„ Няма значение дали го правиш с диван, или легло, стига единствено храброст и мога да кажа с ръка на сърцето, най-малко за мен - този вид хвърчене е по–сигурно от това да вървиш по улицата. Но това е просто шоу, не можеш да летиш до момента в който спиш “, споделя мъжът.

А когато не лети, Хасан язди своите обичани коне, кара мотор по прашните улици на Измир или пътува с караваната си. Но даже известността не му оказва помощ да откри любовта на живота си.

„ Въпреки почитателите и известността ми в обществените мрежи аз нямам човек до сърцето си, не съм си намерил красива другарка, или тя не ме е намерила “, споделя Хасан.

Въпреки това той не се натъжава, а продължава с доста сила да основава нови летящи хрумвания. В момента проектира цяла баня в задния си двор, с която да полети при започване на зимата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР