Той ръководи партията Аам Адми (AAP) - известна още като

...
Той ръководи партията Аам Адми (AAP) - известна още като
Коментари Харесай

Арвинд Кейривал арестуван: Премиерът на Индия Нарендра Моди критикуван като протести, проведени заради задържането на политически съперник

Той управлява партията Аам Адми (AAP) - известна още като Партията на елементарните хора - и карцерът идва седмици преди този момент би трябвало да стартират националните избори.

Изображение: Arvind Kejriwal. Снимка: Reuters

AAP е част от съюз от опозиционни партии, които се сплотиха като главен противник на ръководещата Bharatiya Janata Party (BJP).

Съперници настояват, че господин Моди употребява правоприлагащите органи за образуване на репресии и карцерът на господин Kejriwal провокира митинги в петък.

Хиляди демонстрираха в Делхи - някои викаха " гибел на демокрацията, да живее Kejriwal! " - и силите за сигурност са били ситуирани.

Дирекция по правоприлагането, федерална организация, следена от държавното управление на господин Моди, упрекна партията и министрите на господин Кеджривал в приемане на един милиард рупии (£9,5 милиона) подкупи за Делхи политики за алкохола.

AAP отхвърли „ изфабрикуваните “ обвинявания – и даде обещание, че господин Kejriwal ще остане най-висшият определен чиновник на града, до момента в който с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР