Той призова БСП да се върнат в парламента, но те

...
Той призова БСП да се върнат в парламента, но те
Коментари Харесай

Днес бг: Политиеско ли беше ветото на Радев над Изборния кодекс?

Той прикани Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание, само че те отхвърлиха

Президентът Румен Радев упражни властта си и наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс. Мотивът му бе, че те ще отслабят механизма за обезпечаване на почтени избори. Държавният глава прикани още Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание, само че социалистите отазаха.

От ГЕРБ пък дефинираха ветото на Радев като политическо. Журналистката Валерия Велева обаче не е съгласна с това изказване.



" Може би политическо беше обръщението на Радев към Българска социалистическа партия да се върне в Народното събрание. Не е работа на президента да поучава, която и да е партия, каквото и да е. Представете си по какъв начин ГЕРБ щяха да реагират, в случай че той беше посъветвал тях за нещо ", разяснява Велева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея опита на ГЕРБ да вкарат ветото на президента в политическа рамка излиза отвън техните пълномощия като партия, тъй като би трябвало те да одобряват претекстовете за него чисто експертно.



Според нея ГЕРБ са отстранили опцията на Българска социалистическа партия да се върне в Народното събрание, защото са декларирали, че няма да одобряват ветото.

От ГЕРБ дефинираха наложеното несъгласие като опит на президента да сътвори " спешен вход " за Българска социалистическа партия.

" Не ясно за кого е спешният вход, защото ГЕРБ ще употребяват мотива да пренапишат елементи от закона, които бяха съгласувани в последния миг и в една доста необикновена процедура ", разяснява политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него и ГЕРБ и Българска социалистическа партия активизират групите от хора, които са последователи на едната или другата партия. По неговите думи те би трябвало да засилват не главните им електорати, а хората, които са без предварителна настройка.

" Ако продължат с острото опълчване, нито едната, нито другата ще ги активизира. Не може да изкарате несъгласията, конфликта от вътре в Народното събрание на улицата ", безапелационен беше той.

 

Нели Христова, dnes.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР