Той припомни, че около проявата на Луковмарш говорителят на руското

...
Той припомни, че около проявата на Луковмарш говорителят на руското
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Г-жа Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни

Той напомни, че към проявата на Луковмарш представителят на съветското външно министерство Мария Захарова е отправила обръщение към България да внимава в картинката, тъй като в противоположен случай може и нашата страна „ да бъде денацифицирана “.

Проф. Тагарев бе безапелационен, че Украйна има потребност от помощ: „ Русия като по-голяма страна се пробва да постави ръка върху една суверенна нация. За всеки разумен човек е ясно, че ние би трябвало да помогнем на жертвата. Ние можем да помогнем със стрелкови муниции “.

„ Русия ни е оповестила за зложелател публично. Няма какви наши дейности да променят тази позиция на Русия. Нашето безучастие демонстрира, че ще се поддадем на напън и ни нарежда зле измежду нашите съдружници “, разяснява още той.

Тагарев даде за образец Финландия, Швеция и Естония, които без никакво съмнение оказват забележителна военна помощ на Украйна.

Според него е „ съветска теза “, че който оказва помощ на Украйна се въвлича във войната: „ Напълно несъстоятелна теза е, че даването на помощ на отбраняващата се страна ни въвлича във война “.

По думите му съмнението на политическите елити в България внася разцепление в обществото.

Според него съществуването на мини в Черно море демонстрира, че войната е доста покрай нас.

„ Този спор стигна до някакво балансиране. Краткосрочната ми прогноза е обвързвана с това дали Украйна ще удържи Мариупол “, сподели още той.

Що се отнася до хипотетичното отравяне на Роман Абрамович и още няколко договарящи, проф. Тагарев изясни: „ Абрамович е един от олигарсите, които губят доста от този спор. Той търси метод да се нарежда по-добре пред западната общност. Той се опъва да се нарежда като посредник и това е потребно. Този опит за отравяне ми наподобява на заплашване “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР