Той подчерта още, че твърдението на Руската православна църква (РПЦ),

...
Той подчерта още, че твърдението на Руската православна църква (РПЦ),
Коментари Харесай

Проф. Матанов: Русия атакува Българската православна църква

Той акцентира още, че изказванието на Руската православна черква (РПЦ), че юрисдикцията върху епархиите е на Сръбската православна черква (СПЦ), е удар против Българската православна черква (БПЦ) и против бездействието ѝ.

На 9 май синодът на Вселенската патриаршия в профил 55-годишната схизма върху Македонската православна черква и реши да откри канонично и евхаристийно общение сред македонските епископи, свещеници и народа. Това на процедура значи, че Вселенската патриаршия признава МПЦ като Охридска архиепископия. В решението си Вселенската патриаршия изключва термина " македонска " и всевъзможни други производни на думата " Македония ".

„ Приетото решение демонстрира, че Вселенската патриаршия е подвластна на геополитическата конюнктура, която сътвори “, съобщи проф. Матанов. „ Знаем, че Вселенският патриарх е последовател на откъсването на части от Московската патриаршия, затова е покровител на Украинската патриаршия и в същото време съперник на най-голямата православна черква – Московската патриаршия. Вселенската патриаршия просто откликва на враждата към Московската патриаршия “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР