Той подчерта, че това не са усещания, а са установени

...
Той подчерта, че това не са усещания, а са установени
Коментари Харесай

Радостин Василев: Промяната в държавата неминуемо ще стигне и до БФС

Той акцентира, че това не са чувства, а са открити обстоятелства, по които се приготвят сигнали до способените органи.

Като образец Василев даде, че в Министерството на спорта липсва истинска планова документи на БФС по един от плановете за финансиране за близо милион лв.. " Те са получили средства през 2015 година, само че истинската документи липсва. Това е корист, граничеща с закононарушение. Знам, че този план е осъществен престъпно посредством метода на консумиране на средствата ", безапелационен бе Василев.

Като различен образец за злоупотреби министърът показа случай с едно от сдруженията на " Академика 2011 " - това за " Арена Бургас ", където по една социална поръчка са изразходвани средства, които надвишават 20 пъти повече от първичната сума.

„ Отговорността е на всички тези, които са свързани с построяването на залата. Това са изпълнителите, които в другите интервали са били разнообразни. Ще сезирам органите. Мисля, че има съображение. Истината е, че това е една голяма дупка, в която са наливани средства без цел ", уверен е министър Василев.

Като корист той показа и социална поръчка за създаване на футболни терени. " Сключена е договорка и е преведена цялата сумата по договорката. Не са възобновени парите, занапред ще се схваща дали има построено игрище. Сумата е към половин млн. лева За това, което споделям, аз доста детайлно ще приготвя всичко и ще го изпратя на органите, на които вярвам “, добави Василев.

Но по мнението му българската прокуратура е пленник на основния прокурор, от което страда изпълнителната власт. " Истински резултати ще има, когато прокуратурата се освободи от Иван Гешев ", съобщи още той.

Министър Василев сподели още, че се надява до края на другата седмица да има развиване по назначението на ново управление на Българския състезателен тотализатор.

„ Сагата не продължава толкоз дълго, към три седмици. Моето решение ще бъде въведено в действие, няма мощ, която да го спре. Необяснимо беше държанието на някои от остарялото управление, само че мисля, че до края на другата седмица ще има развиване по тематиката. Два пъти подадохме в Търговския указател заявление за смяна, те два пъти ни стопираха с едно общоприетоо несъгласие. Законът за обществените предприятия дава такава опция на Съвета на шефовете. Това не е борба, това е една административна процедура. Когато не желаят да подадат оставка, става една игра на „ котка и мишка “. Тотото финансира три министерства, спортното министерство съвсем напълно. Когато създадем инспекция, ще разберем какви са цифрите. Не мога да имам подозрения по отношение на формалните данни. Аз ще направя публична инспекция, когато новият изпълнителен шеф встъпи в служба “, уточни той.

Относно проблемите в БФС министър Василев съобщи, че неговото предпочитание е да има почтен конгрес през март. Той заяви, че се получават сигнали за това по какъв начин на предишния конгрес са взели участие клубове, които действително не съществуват и посочи, че към този момент става дума за 10 сигнала.

" Промяната в страната неизбежно ще стигне и до БФС ", означи той.

Относно сагата " 500К " Радостин Василев съобщи, че не е твърдял, че Татяна Дончева го е подкупвала. " Тя написа, каквото написа. Аз не съм сезирал органи, те се самосезираха. Въпросът беше честен. Заради всичко, което тя направи, в този момент е отвън политическата сцена, която печели от нейната липса ", съобщи Василев.

Министърът на спорта разяснява и Олимпиадата в Пекин, която съгласно него се е провела при драконовски ограничения против Коронавирус, въведени по боен метод.

" Нямам искания към представянето ни в зимните спортове, не сме очаквали нещо извънредно, само че представянето ни е приемливо, като имаме поради традициите и финансовите ни благоприятни условия. Знам какъв брой труд и време би трябвало, с цел да се построи един сполучлив състезател, изключително в зимните спортове ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР