Той подчерта, че е важно правителството да “говори в един

...
Той подчерта, че е важно правителството да “говори в един
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Министърът на отбраната има друга позиция за Украйна, най-добре е да се смени

Той акцентира, че е значимо държавното управление да “говори в един глас”. Гюров удостовери, че е взето решение за даване на филантропична помощ на Украйна: “България няма да дава самолети на Украйна и няма да изпраща свои военни там”.

Депутатът не позволи да има изненади при гласуването на оставката на Янев през днешния ден. Според Гюров промяната в държавното управление не е знак за напрежение сред държавното управление и президента.

“Нямам информация дали ще бъдат разполагани сили на НАТО в България. НАТО укрепва Източния фланг. Това е още една причина за промяна на министъра на защитата. Искаме да работим за подсигуряване на груповата сигурност. Това е и в полза на България”, разяснява той.

По думите му за първи път България има глас в изработването на позициите на НАТО и Европейски Съюз. Гюров беше безапелационен, че войната в Украйна няма да донесе напрежение в обединението: “Нормално е в такава коалиция да има разнообразни отзиви. Имаме добре построен механизъм, който ни разрешава да се обединим по нещата, по които имаме съгласие”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР