Той отново отхвърли възможността да подаде оставкаПритеснени сме, че между

...
Той отново отхвърли възможността да подаде оставкаПритеснени сме, че между
Коментари Харесай

Гешев: Между институциите се води война, която прераства в лична вендета и репресии срещу роднини на магистрати

Той още веднъж отхвърли опцията да подаде оставка
Притеснени сме, че сред институциите се води война, само че не по виновност на прокуратурата, която прераства в персонална вендета, даже репресии против родственици на магистрати. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на конференцията, отдадена на профилираното правораздаване.

Той обаче не посочи кои родственици на магистрати са заплашвани. „ Различни служби вървят по павильоните и събират такса от хората, а това пък той го е знаел от свои познати, които били елементарни хора. „ Възвръщат се неща, които сме не запомнили “, акцентира още Гешев, написа „ 24 часа “.

Той още веднъж отхвърли опцията да подаде оставка, какъвто апел имаше през днешния ден от Христо Иванов.

„ Задавам си въпроса за какво да си подам оставката. Защото може би по съобщение на прокуратурата бяха замразени 3 млрд и половина лв., което е повече от милиард и половина евро. “

Според него страната ни би трябвало да извърви дълъг път, с цел да стане европейска страна,тъй като у нас, когато прокуратурата работи, се желае оставката на основния прокурор.

„ Може би, тъй като беше импортиран обвинителен акт за шпионска група, която някои нарекоха квартална, само че единият е началник на класифицирана информация в Народно събрание, а другите двама са настоящи разузнавачи. Може би тъй като бяха импортирани в обвиняване против хора, които българските жители смятаха за недосегаеми “.

Както на конференцията, по този начин и отвън нея той заяви, че ще насочи запитване до Конституционния съд да каже какви са пълномощията на българския основен прокурор. Не се тормозим отводите да бъдат следени от българския съд, само че това ще визира конституционна смяна. Върховен касационен съд има мнение, че това е противоконституционно и ще блокира работата на съдилищата. Това, че българските политици желаят оставката ни значи, че българската прокуратура работи добре, добави той.

„ Когато преценява, че не съм потребен на прокуратурата, и че всичко това, тези неистини, които се изсипват, се окаже, че има нещо правилно. Вече нещата стигнаха дотолкоз ниско равнище, това значи единствено едно - аз като прокурор съм си правил работата и не могат да намерят нищо “, разяснява обвинител номер едно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР