Той отдавна не е смешен. Свършиха дните, когато се шегуваше

...
Той отдавна не е смешен. Свършиха дните, когато се шегуваше
Коментари Харесай

Борисов си иска вересиите

Той от дълго време не е комичен. Свършиха дните, когато се майтапеше и се къпеше в националната обич с помощта на мускулестия си тип и тарикатските си лафове.

Той към този момент е жесток и приключен безсрамник. Стигнал е онази фаза, в която изпитва нетърпимост към всичко. Не понася никакви рецензии за дейностите си, не понася даже внимателните подмятания на подчинените си, че може да сгреши. Не понася цялото българско племе - това неблагодарно стадо, на което той всичко даде, всичко му построи, всичко му обезпечи - а то отново недоволно!

Затова ги подкара по ред - първо простите гласоподаватели: " Ма, махни очилата, че не се видиш, ма! ", след това " по-сложните " -

едрия бизнес, проспериращ с помощта на " най-малко една негова усмивка "

както издаде Ахмед Доган при започване на века.

Не занимателен благородник в смокинг се яви на годишния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), както евентуално са очаквали домакините. Появи се заплашителна батка и им размаха бухалката от сцената.

Той към този момент си желае вересиите - толкоз доста им даде! А те от залата се смеят внимателно и му дават отговор на натякващите въпроси като възпитаници - тъй като си мислят, че той се майтапи. Разбират ли, че в прав текст им се споделя - толкоз доста ви дадох, айде в този момент дайте и вие! Гарантирайте ми властта нататък, дайте рамо за локалните избори, потушете възможни митинги, хвалете ме от зори до мрак.

Всъщност схващат.

Правилата на играта с ГЕРБ от дълго време са ясни - даваш, с цел да получиш

И те дават, от години - кой следен избор, кой жилища, кой името си като подставено лице. В подмяна получават, само че каквото властта реши. Всички придворни предприемачи извършват избрани функции. Един би трябвало да придобие футболен тим, различен би трябвало да купи телевизия. Целта е на терена да не попадне инцидентен. Обществените поръчки са програмирани. Целият бизнес би трябвало да е режисиран. И той съвсем е. Почти.

Да, обаче гласовете на избори стават все по-малко - 31% не са " с малко, само че вечно ". С 31% си на ръба на случайността. Още един скандал като жилището на Цветан Цветанов и каруцата може да затъне в блатото. И " селянчето от Банкя " може да не успее да я изтегли, нищо че джипът му е мощен.

Дошло е време бизнесът " да бъде деен ", чуха гостите на бала на КРИБ. Премиерът се качи на " площада " им, с цел да им заяви под светлините на прожекторите мрачни вести: в случай че желаят да не пипа налозите и да им довърши автомагистрала " Хемус ", т.е. да остане на власт, да внимават в картинката. И откакто ги нашамари онлайн, откакто ги позаплаши с най-страховитата си физиономия, откакто поимпровизира в жанр Тодор Живков, ги пусна " да се почерпят ". Но пък потресаващият монолог беше пуснат във " Facebook ", с цел да се опияняват гласоподавателите, че частният бизнес ще вдигне заплатите им, тъй като министър председателят е наредил по този начин.

Не е смешно, а е извънредно отчайващо,

че равнището на политическа просвета в България е толкоз ниско. Докато придворният бизнес правеше реверанси след бруталната премиерска тирада в София, в Прага над 100 хиляди души излязоха на митинг против министър-председателя, заседнал в корупционни подозрения. Тук това е невероятно, без значение че бизнесът има толкоз доста мотиви да въстане против тази власт.

Десет години, в които административните тежести не понижиха, макар непрекъснатите обещания. Десет години, в които частни монополи процъфтяха с помощта на държавното управление. Десет години, в които властта зарежда бизнеси по схеми в жанр " ремонт-на-ремонта ", а дребни и огромни инфраструктурни планове се разпледеляха сред кръг играчи, в който качеството падаше, поради цената на корупцията. Само през последната година Търговският указател блокира няколко пъти, а за похлупак и гръмна. Сума закони вкараха нови и нови бюрокрации - сякаш поради прането на пари, сякаш за бистрота, сякаш поради честността. Евтини неистини за неосведомените гласоподаватели.

Всички дивотии, които министър председателят изприказва и пред гласоподавателите по села и паланки, и пред едрите индустриалци - целят едно: Никой да не Му държи сметка.

Той си фантазира, че е потушил абсурда с необяснимите приходи на половината държавно управление,

с недекларираните парцели - в това число от него, с раздадените европейски средства на близки до властта играчи, които очевидно се отплащат с услуги по избори. Този скандал обаче няма елементарно да замре, нищо че гласоподавателите преглътнаха на 26 май. Че му " простиха ".

Не всички са. Останалите към 70% от популацията желаят да схванат в елементи какво търси финансовият министър в непознат първокласен апартамент, за какво някои строителни бизнесмени продават на безценица жилища на висши функционери от ГЕРБ, а други предизвикат подкупи против неуместни като Иванчева. Гражданите изискват цялостно разчепкване на цялото кълбо от взимане и предоставяне във властта, поради което животът им става все по-несправедлив.

За да се случи това, би трябвало да бъде заменено управлението на антикорупционната комисия и на прокуратурата - и двете тотално затлачени от зависимостите си от властта. А това ще стане, когато се смени ръководството. Местните избори са наесен и в случай че ГЕРБ ги изгуби, идват проблемите. Ей тази дребна възможност подвига кръвното на Борисов и го кара да си желае вересиите.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР