Той отбеляза, че зависи доколко ефектът на бумеранга би могъл

...
Той отбеляза, че зависи доколко ефектът на бумеранга би могъл
Коментари Харесай

Керемедчиев: Европейците ще станем независими от Русия, но цената ще бъде по-висока

Той означи, че зависи до каква степен резултатът на бумеранга би могъл да се завърти към Европа. За газовите доставки към момента се буксува, по тази причина има разнобой сред страните членки, напомни Керемедчиев.

Много тежко се удря съветската стопанска система и не могат бързо да се намерят други възможности, счита той. Русия доста мъчно ще търси други пазари, а като ги откри - те са задоволени от страни от Близкия изток.

" Златната кокошка продължава да е Европейски Съюз. Би било безумство Русия да спре газовите доставки до стопанска система като немската. В един миг Русия ще изпадне в дефолт по външния си дълг и няма да може да го заплаща. Започва да се капсулова и да пробва да задоволява потребностите си с това което има ", акцентира Керемедчиев.

В резултат на глобите всичко ще стане по-скъпо, предизвести той. За последните 10 години страните от Европейски Съюз са станали два пъти по-зависими от съветските енергоизточници, стана ясно от думите на някогашния зам.-външен министър.

" Изграждат се нови енергийни терминали, които да зареждат европейските страни. Европа плащаше за своята сигурност най-много на Съединени американски щати, плащаше на Турция за прекъсване на бежанските потоци, плащаше на Русия за енергоизточниците. Този вик за пробуждане най-сетне прокънтя в ушите на европейските служители. Сега под паника се взимат ограничения да се навакса това, което беше изостанало 10 години. Европейците ще станем самостоятелни от Русия, само че цената ще бъде по-висока ", изясни Керемедчиев.

Цените на енергоизточниците постепенно ще не престават да се усилват за крайния консуматор, предвижда той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР