Той отбеляза, че украинските въоръжени сили са започнали да изпускат

...
Той отбеляза, че украинските въоръжени сили са започнали да изпускат
Коментари Харесай

Спрени са реакторите на Запорожката АЕЦ, за да се избегнат провокации

Той означи, че украинските въоръжени сили " са почнали да изпускат вода от бентовете ".

" Нивото на водата при нас (в Каховския язовир) се подвигна до 17,08 метра. Разбираме, че това е операция. Ядрените реактори са спрени. Пети реактор е оставен в режим на топъл запас ", сподели Балицки и добави, че работата на реакторите се стопира поради непредсказуемите дейности на украинската страна.

В края на предходната седмица Ренат Карчаа, консултант на генералния шеф на концерна " Росенергоатом ", сподели, че високото равнище на водата в резервоара Каховка не може да се изясни с естествени аргументи, то е насъбрано изкуствено. В същото време той съобщи, че при положение на щета на язовирната стена на водохранилище Каховка ще бъде открито решение за попречване на заплахата за Запорожката АЕЦ. По думите му сега експертите на ЯЕЦ подхващат превантивни ограничения при сходна опасност.

Русия вкара съществени ограничения за сигурност преди утрешните годишни празнувания, отдадени на разгрома на нацистка Германия през Втората международна война.

Министерството на защитата на Руската федерация заяви за ударен склад с оръжия и техника на Въоръжените сили на Украйна в Харковска област.  Председателят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов заяви за пожари и детонации на муниции в складовете на въоръжените сили на Украйна в Одеса и района.

Междувременно създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин заяви, че се водят яростни боеве в Бахмут, съветските сили не престават да се придвижват напред и добави, че боеприпасите са почнали да идват.

Украински медии оповестиха за поредност от детонации в Киев, Киевска, Одеска и Черниговска области.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР