Той отбеляза, че този бюджет е с рекордни инвестиции от

...
Той отбеляза, че този бюджет е с рекордни инвестиции от
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджет 2024 ще ни вкара в Еврозоната. Доходите в Бъ...

Той означи, че този бюджет е с рекордни вложения от съвсем 10 милиарда лв..

 

" Освен това има заложена политика по приходите, която, от една страна, е в синхрон със съществуващото законодателството – минималната работна заплата става 933 лв., а от друга - е много амбициозна ", уточни Василев.

 

" Очакваният растеж на заплатите и в държавния, и в частния бранш е към 11%, т.е. малко над два пъти по-голям от растежа на инфлацията ", означи той, представен от Българска телеграфна агенция. 

 

" Доходите в България порастват най-вече в Европейския съюз ", разгласи министърът на финансите Асен Василев при представянето на плана на Бюджет 2024.

 

" Бюджетът е разчетен при недостиг от 3%, което разрешава на България да остане в Маастрихтските критерии и в действителност да извърши критерия за участие в Еврозоната ", сподели още финансовият министър.

 

Бюджетът е разчетен при растеж на брутния вътрешен артикул ( Брутният вътрешен продукт ) от 3,2 % следващата година и 1,8 до края на тази година, което, по думите му, значи, че следващата година Брутният вътрешен продукт ще бъде 205 милиарда лв.. 

 

" Средногодишната инфлация , която се чака за следващата година, е 4,8 на 100. Гледайки по какъв начин се движи инфлацията последните два месеца, е много евентуално в действителност да има инфлация под тези 4,8%, само че е заложена по-консервативна прогноза в бюджета ", уточни Василев.

 

" За първи път в бюджета са изнесени дружно с финансовите параметри и националната капиталова стратегия, всички финансови разноски и капиталовата стратегия за общините ", означи финансовият министър.

 

Той уточни, че за последните 10 години кумулативно 16 милиарда лв. не са направени като вложения. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР