Той обясни, че в района на Граничния контролно-пропускателен пункт Маказа

...
Той обясни, че в района на Граничния контролно-пропускателен пункт Маказа
Коментари Харесай

Снежната покривка около граничния пункт Маказа надхвърля 40 см

Той изясни, че в региона на Граничния контролно-пропускателен пункт " Маказа " насъбраната снежна завивка е най-малко 40 сантиметра. В самото село Кирково снегът е към 17-18 см, само че в по-високи села, като Стоманци, Средско и Кукуряк, тя е над 25 сантиметра.

Снегът, почнал да вали през днешния ден, е натрупал бързо и продължава да натрупва снежна завивка, добави Шинаси Сюлейман. По думите му, все още няма сигнали за закъсали коли, за бедстващи хора и за обитаеми места без ток. На терен са всички 20 машини на снегопочистващите компании, имащи ангажимент към общинската пътна мрежа.

Освен на територията на община Кирково, сняг има по високите елементи и в други общини от региона, като региона на Далджа, селата Бойно и Кобиляне по пътя Кърджали - Ардино. Състоянието на пътищата е положително, взети са нужните ограничения. Служителите на Областното пътно ръководство са на терен, както и техника на пътнопочистващата компания. По-рано през днешния ден регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев излезе с апел в профила си във Facebook водачите да карат рационално и с нараснало внимание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР