Той обясни, че още през юни е започнало измерваме както

...
Той обясни, че още през юни е започнало измерваме както
Коментари Харесай

Дишаме Отрова! Високи Нива На Азотен Диоксид Във Въздуха В София!

Той изясни, че още през юни е почнало измерваме както на фините прахови частици, по този начин и на азотния диоксид, който е характерен за автомобилния трафик.

Резултатите от август и септември демонстрираха, че даже и на празен град имаме проблем на оживените кръстовища и там, където има трафик, заключи Димитров.

През последните четири месеца доброволци мерят равнищата на азотен диоксид във въздуха в столицата, като на 30 места слагат специфични измервателни уреди. В централната част на града качеството на въздуха се следи само от доброволческите станции, защото станциите на Министерство на околната среда и водите са ситуирани в по-крайните квартали на града. Превишената централизация на фини прахови частици е другият проблем с изключение на азотния диоксид. По данни на СЗО поради високите равнища на ФПЧ всеки ден умират прибързано 41 души.

Димитров уточни, че направените измервания демонстрират, че в огромните жилищни квартали на София няма проблем. Но в центъра на града, в оживения трафик или когато се разхождате в близост или спортувате, имате огромен проблем, съобщи той.

По негови думи мръсният въздух е изключително рисков за децата, тъй като се носи в ниското.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР