Той обясни, че е видял как върви процесът по производството

...
Той обясни, че е видял как върви процесът по производството
Коментари Харесай

Тагарев: САЩ гледат на България като на съюзник с изключително важна роля

Той изясни, че е видял по какъв начин върви процесът по производството на самолетите F - 16 в заводите в Грийнвил, Южна Каролина.

Тодор Тагарев добави, че производството е с цялостен потенциал и още тази година ще има полетни тествания на първия подготвен аероплан.

По мотив обстановката в Червено море, Тагарев още веднъж изясни, че България няма решение за присъединяване в интервенцията против хусите и решение може да вземе единствено Народното събрание. Той добави, че е излязла информация, че Гърция ще изпрати фрегата в Червено море.

" За страдание, ние нямаме такава опция, по тази причина дискутираме да имаме офицери, които да работят в щаба на интервенцията, да създадат връзката с нашето държавно управление, с цел да знаем какво се случва там, какви благоприятни условия се отварят, нашият глас да се чува ", изясни министърът.

Ние имаме решенията за разполагане на многонационална бойна група на наша територия и тази група да може да нарасне до бригадна бойна група, т.е. до към 5000 военнослужещи, когато се наложи, разяснява още Тагарев в отговор на въпрос.

Министърът напомни, че има признати проекти на районно равнище на среща на върха на НАТО в Брюксел, които плануват по какъв начин да става това разполагане при положение на война или заплаха от война. Всяка страна, която семейства такива съюзни сили, има обвързване да обезпечи поддръжката и по тази причина се дискутират проблеми като развиване на инфраструктурата. Тя се развива основно в цивилен интерес, само че по метод, по който може да обезпечи развръщането на съюзни сили на наша територия. Именно това би било мотив ние да получим съфинансиране за създаване на избрани обекти от нея, добави Тагарев.

Като образци той даде да се направи връзката сред черноморските пристанища и пристанищата в Средиземно море, връзката Гърция, България, Румъния и на север, да се обезпечи икономическо развиване на Кърджали, на север, пътищата през Стара планина, да се добави най-малко един мост над река Дунав.

Според Тодор Тагарев кабинетът споделя политиката, че помощта за Украйна е инвестиция в нашата лична сигурност. Той още веднъж повтори, че е давана помощ от складовете на българската войска, като не е накърнена отбранителната ни дарба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР