Той обхваща смартфоните, таблетите, пералните машини, съдомиялните машини, хладилниците, телевизорите. Европейският

...
Той обхваща смартфоните, таблетите, пералните машини, съдомиялните машини, хладилниците, телевизорите.
Европейският
Коментари Харесай

3 години гаранция, 12 месеца след ремонта и резервни части на „разумни цени“. В Европа е постигнато предварително споразумение за нов закон

Той обгръща смарт телефоните, таблетите, пералните машини, съдомиялните машини, хладилниците, тв приемниците.

Европейският съюз реализира авансово съглашение, което задължава търговците да дават спомагателна 12-месечна гаранция за електронните артикули, ремонтирани в границите на гаранционния интервал. В момента гаранционният период за електронните артикули в Европа е две години. Очаква се новите правила да удължат гаранционния период до три години.

Производителите на мобилни телефони ще бъдат задължени да разгласяват в своите уеб уеб сайтове подробна информация за аварийните елементи и да дават елементи на трети страни на „ рационални цени “. Европейски Съюз също по този начин ще забрани на производителите да попречват самостоятелните сервизи да употребяват елементи втора ръка или елементи, отпечатани на 3D принтер.

Законодателството също по този начин задължава производителите да ремонтират оборудването в рационален период и на рационална цена, в случай че ремонтът не е безвъзмезден. Въпреки това, в случай че продуктът се окаже повреден по време на гаранционния интервал, потребителите ще могат да го ремонтират или заменят.

Европейски Съюз ще даде и онлайн платформа за ремонт. В нея ще бъдат изброени другите ремонтни услуги в Европейски Съюз и във всяка страна членка на Европейския съюз.

Законодателството ще обхване смарт телефоните, таблетите, пералните машини, съдомиялните машини, хладилниците, тв приемниците, прахосмукачките и още доста други. Още една самодейност, която се чака да улесни живота на потребителите от Европейски Съюз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР