Той няма да си го позволи това. Не мисля, че

...
Той няма да си го позволи това. Не мисля, че
Коментари Харесай

Социологът Ев. Славкова: Президентът няма да даде третия мандат на ДБ и Янев, може би пак на БСП

Той няма да си го разреши това. Не мисля, че президентът би желал да лигитимира Стефан Янев. Да, той беше от служебния му кабинет. Но какви могат да бъдат упованията от групировка с 12 депутата. Почти нулев е шанса тази група да може да събере задоволително доста обединения за ново държавно управление. Изглежда по този начин, че той може да му даде спомагателен подтик и идващият път той да има 24 народни представители.

На трето място остава Българска социалистическа партия. Колкото са вероятностите на Демократична България, толкоз са и на Българска социалистическа партия да основат кабинет. Те също имат някаква опция, само че колкото и другите обединения. Обтегнатите връзки с Корнелия Нинова и президента основава чувството, че мъчно той ще даде мандат на Българска социалистическа партия. И въпреки всичко е допустимо като някакъв жест към електората, който го избра, сподели още Евелина Славкова пред радио " Фокус ".

Доста песимистично прозвуча моята прогноза, само че политическата логичност води към това, че не е допустимо съставянето на постоянен кабинет. Това не значи, че не може да има изненади. Като жител обаче считам, че е належащо да имаме постоянен кабинет, само че просто възможностите са по-малки, в сравнение с да нямаме, съобщи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР