Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в

...
Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в
Коментари Харесай

Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз

Той не отговори на въпрос дали е заявил публично в писмен тип отхвърли си за присъединяване в избора на нов патриарх, който ще се организира на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор

" Няма да съм патриарх. Това мога да заявя. Кой ще е патриарх и мислено не ви идва ". Това каза пред публицисти в Бургас пловдивският митрополит Николай. Флагман.бг предава онлайн службата, която новият сливенски митрополит Арсений изнесе в бургаския храм " Св.св. Кирил и Методий ".

Неотлъчно до него бе Николай Пловдивски, който се смята за негов настойник. 

Той не отговори на въпрос дали е заявил публично в писмен тип отхвърли си за присъединяване в избора на нов патриарх, който ще се организира на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор.

" Дядо Николай е декларирал своето изрично предпочитание да не взе участие в избора за Български патриарх. Дошли сме в рамките на този хубав и магнетичен за епархията ни град Бургас, с цел да предадем своето първо благословение на всички поданици с обръщение за мир и да отслужим първата света работа през днешния ден, а на следващия ден и първата света литургия ", съобщи митрополит Арсений. 

Припомняме, че в обръщение от средата на март т.г. на Пловдивския митрополит Николай до клира и миряните от епархията съобщи, че не желае и няма да одобри да бъде включен като претендент за патриаршеския трон в процедурите, които Светия синод на Българската православна черква - Българската патриаршия следва да организира в сходство с нейния Устав.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР