Той не е запознат с множеството промени в изборното законодателство

...
Той не е запознат с множеството промени в изборното законодателство
Коментари Харесай

Цетозар Томов: От президентско вето се нуждаят някои текстове в Изборния кодекс

Той не е осведомен с множеството промени в изборното законодателство и занапред ЦИК ще ги разисква. На локалните избори има общини, в които процентът на недействителните бюлетини може да е доста висок и гласът на гласоподавателите да бъде сменен, предизвести Томов по bTV.

Той уточни, че хартиената бюлетина ще бъде малко по-дълга за локалните избори. Ако задачата ще е да се броят разписките, по-добре да минем напълно на хартиено гласоподаване, разяснява Томов. Бившите контролни разписки няма да имат тези отбрани, които имат бюлетините. Трябва да се мисли по какъв начин да се противодейства на порочните практики, настоя представителят на ЦИК.

Не е драма да се мине на хартиено гласоподаване, а казусът е, че се усилват рисковете на изборния развой, безапелационен бе Цветозар Томов.

Той посочи, че има огромно продуцирано съмнение към машинното гласоподаване. Ние живеем в техническа среда, в която не можем да избягаме от машините и всеки опит да го създадем, мирише на Средновековие. Едни избори имат значение тогава, когато хората имат вяра в тяхната почтеност, акцентира Томов.

Според него остава въпросът дали не е належащо да има огромно публично разискване на Изборния кодекс, без значение че към този момент е признат. Томов дефинира като положителни промени увеличението на заплащането на представителите на СИК и да има видеонаблюдение на изборния ден.

" Форсмажор може да възникне на изборите, само че до момента в който не е зародил, ние би трябвало да се оправим по допустимо най-хубавия метод ", сподели Томов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР