Той направи това след среща с украинския държавен глава Володимир

...
Той направи това след среща с украинския държавен глава Володимир
Коментари Харесай

Белгия ще изпрати изтребители Ф-16 на Украйна, считано от 2025 г., увери премиерът на страната

Той направи това след среща с украинския държавен глава Володимир Зеленски в Брюксел.

 

По-рано през днешния ден белгийски медии цитираха по въпроса министъра на защитата на страната Людивин Дендондер.

 

" От 2025 година нататък Белгия ще бъде в положение да достави Ф-16 на Украйна ", уточни Де Кро на конференция. " (Изтребителите) ще бъдат на ваше разположение според решението на държавното управление към този миг ", добави министър-председателят, обръщайки се към Зеленски.

 

Белгия, където са централите на НАТО и Европейският съюз, ще обезпечи с изключение на поддръжката на изпратените изтребители, и образованието на украинските инженери и механици, тъй че те да могат да поддържат сами бойните машини, отбелязва Ройтерс.

 

" От самото начало ние бяхме пределно ясни за това, че ще осигурим поддръжка, че ще осигурим обучителен личен състав и че ще осигурим и наши лични изтребители Ф-16, включително да вземем за пример двуместен Ф-16, в границите на подготвителните задачи, които ще бъдат осъществени из цяла Европа в идните месеци ", разяснява белгийският министър председател, представен от Укринформ.

 

Де Кро добави, че изключителните доходи, в този момент на стойност 1,7 милиарда евро, от замразените съветски активи ще бъдат насочвани към Украйна и през идната година с предопределение за военно съоръжение, филантропична помощ и възобновяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР