Той коментира и проблемите с лекарствата на онкоболните: Едно и

...
Той коментира и проблемите с лекарствата на онкоболните: Едно и
Коментари Харесай

Здравният министър Хр. Хинков: Разпоредил съм проверка в болница ...

Той разяснява и проблемите с медикаментите на онкоболните: Едно и също онколекарство се заплаща на разнообразни цени, като разликата е 28 пъти. Защо е по този начин? Защото има лобизъм, който стига в Народното събрание. Парламентът отхвърля концепцията частните лечебни заведения да организират
публични поръчки. Защото логиката е, че тези лечебни заведения би трябвало да създадат нужното да понижат цената, а те източват здравната каса. Частните лечебни заведения търсят своите облаги и оцеляват с пролуките в системата. И депутатите ги облагодетелстват. Ако не се запушат тези пробойни, то водата ще изтича в пясъка, разяснява министърът.

Със студена калкулация стигнах до извода да си подам оставка. Калкулация за съотношението на силите и хората в Здравната комисия, които дефинират държанието на един министър. По-скоро съм неразбираем. Моят разбор демонстрира, че с този състав на здравната комисия, който е дал своя вот аз да отдръпва настояването на оставката на шефа на " Пирогов ", таз няма да проведа някаква промяна, изясни той.

 

Член съм на ДСБ. Във всеки случай политическият тил на доктор Димитров от " Пирогов " е по-голям, доста необятен, зад който се крият доста хора, добави той.

 

Големият проблем на здравната система са политическите назначения. В опазването на здравето не би трябвало да има политика.

 

От заема от 34 млн на " Пирогов ",който след две години би трябвало да изплаща с лихви и такси,  80 % от приходите ще отиват за погасяване на този заем. Опитах се да обясня  това нещо на част от екипа на " Пирогов ". Аз съм издал заповед за уволнението на доктор Димитров за финансови нарушавания, които са фрапантни, изясни той.

 

Случаят " Даная "   е единствено белег, че има проблеми със снабдяването. Според министъра не е казана цялата истина по случая. Той разясни, че е назначил втора инспекция по с " Даная ".

 

Аз стопирах състезанията в лечебните заведения, да не кажат, че в последния миг съм направил това. Има софтуерен период за тези състезания, посочи министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР