Той коментира и идеята Перловската река да бъде зарибена, както

...
Той коментира и идеята Перловската река да бъде зарибена, както
Коментари Харесай

След снеговалежите: Екоминистърът разясни има ли повишение на нив...

Той разяснява и концепцията Перловската река да бъде зарибена, както и в нея да се създава ток.

 

„ Няма по-естествено нещо от това ток да се създава от вода, а във водата да има риби. Перловската река няма по какъв начин да размени „ Мариците ”. Но микрогенерацията е доста значим бранш в електропроизводството. Това не е изключено и невероятно. Разбира се няма да е забележителен потенциал ”, сподели Попов.

 

„ По отношение на рибите въпросът стои по-различно. Въпросът е за екологичното здраве на реката. И освен на Перловската, а въобще на градските реки. Това е самодейност, която скоро ще разглася. Тя е за екологичното здраве на градските реки. Не е въпросът дали в реката в града има риба, а дали цялата река е екологично здрава и чиста ”, сподели екоминистърът.

 

„ Не е мъчно да възстановим екологичното здраве на Перловската река, просто би трябвало да си гледаме работата ”, сподели министърът.

 

В момента се ревизират дребни зауствания, които евентуално са свързани с дребни квартали, които нямат построена връзка с канализацията на София. „ Това са тунели, в които хората се ровят, с цел да схванат какво това е. Допускането ми е, че има обилни битови обекти, които се изливат отпадните води в канали, които влизат в реката ”, сподели Попов.

По отношение на предлагането за вятърни електроцентрали наоколо до курортите в българската акватория на Черно море, Попов сподели, че към момента има доста изследвания да се създадат, само че е реалистично офшорна сила в българското Черноморие да се прави от средата на 30-те години.

„ Аз съм срещу финансовата поддръжка за електрически коли. Мина времето за това. Според мен би трябвало да се електрифицира обществения превоз в България. Това е доста елементарно да се направи. Софийският градски превоз е 85% електрифициран. С наша поддръжка в Русе към 90% от градския превоз ще бъде електрифициран.

 

Електрификацията на градския превоз във всички огромни градове в България може да се направи незабавно. Такситата могат да се електрифицират на чисто стопански принцип с регулаторни ограничения ”, сподели министър Попов.

От възможна финансова поддръжка за закупуване на електрически автомобил, биха се възползвали основно по-богатите, счита министърът.

 

„ Тези, които имат най-мръсните коли, няма да се възползват, тъй като остатъка след 10 000 евро ще е отново нетърпим за тях ”, съобщи Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР