Той казва, че е от България, че е израснал в

...
Той казва, че е от България, че е израснал в
Коментари Харесай

Първите пари на принц Кирил били от бране на домати

Той споделя, че е от България, че е израснал в Испания, че има немска фамилия, че живее във Англия, но е българин. Синът на Симеон Сакскобургготски, принц Кирил, описа пред Народоосвободителна въстаническа армия за фамилията, за детството си, за пътя на своя татко към и във българската политика. И неговият взор – от Лондон към София и България през днешния ден.

„ За мен е чест, несъмнено, да ме свързват с татко ми. Освен това си приличаме доста. Даже таксиметровите водачи биха ме разпознали. Аз желая да бъда одобряван като някой, който е наследил неговото възприятие за дълг и усърдие. С тези неща съм израснал от дребен – да имам лична специалност, мое семейство, да се оправям самичък с отговорностите ”, съобщи Н.В. принц Кирил.

От 30 години работи в един капиталов фонд. Занимава се главно с испаноговорящия пазар.

„ Като дипломат на България постоянно ги предизвиквам ”, споделя той по отношение на това дали би предложил страната ни на вложителите.На въпрос каква оценка от 1 до 10 ще сложи на ръководството на татко му, той отговори: 10. " Оценка 10 за направеното и 3 за нещата, които щяха да накарат хората да го преизберат. Но и Нелсън Мандела не беше избран отново. Те не са политически животни. Баща ми не е популист ", сподели принц Кирил.

Принц Кирил описа за детството си - по какъв начин цялото царско семейство обикаляло с каравана Испания.

" Тогава не разбирах доста смисъла на думата " принц ". Ходехме на учебно заведение като всички останали, а на ресторант - един път в годината за рожден ден. Исках да стана водач на камион, а след това академик ", описа принц Кирил. Родителите му пък криели коледните дарове от другари и им давали по един непретенциозен подарък. Баща им им купувал едно колело, с цел да се научат да го разделят. " С брат ми беряхме домати на една равнища. Отивахме в 7,30 сутринта. Получавахме по 10 песети за една щайга домати, или по 5 стотинки. Изкарвахме двамата по 3 лева дневно. После с парите си купувахме въдици, с цел да ловим риба. Това беше страховит урок. Моите дъщери също работеха като продавачки в магазин, тъй като желаех да схванат по какъв начин се изкарват 20 паунда дневно ", описа принц Кирил.

„ Когато бях дете желаех да съм водач на камион. Виждаше ми се най-вълнуващото нещо на света. По-късно желаех да бъда академик в теоретичната физика, само че фантазията ми постоянно е била да съм самостоятелен ”, споделя принцът.

Той споделя, че първите му изкарани пари са от бране на домати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР