NHS стачкува: Шефът на болницата казва, че подготовката за зимата на фона на изоставяне „като влизане в битка с една ръка зад гърба“

...
Той каза: Мисля, че сме отменили повече от 10 000
Коментари Харесай

Той каза: „Мисля, че сме отменили повече от 10 000 амбулаторни срещи тук. Отменихме повече от хиляда неспешни операции и малък брой спешни операции.

„Това, което все по-често виждаме е, че всъщност не отменяме неща, защото дори вече не резервираме неща за дните.

„Чувството е сякаш влизаме в наистина тежка битка с една ръка, вързана на гърба.“

Г-н Трейнър, който има 12 болници под негова грижа включително Queen's Hospital в Есекс и King George Hospital в Ilford, каза, че пациентите и персоналът му страдат от здравните работници на NHS. който вече е в 10-ия си месец.

Той каза: „Става въпрос за пациентите, които не получават достъп до грижите, от които се нуждаят. И второто нещо, това е персоналът, който питаме, понякога, за да работите при някои наистина трудни обстоятелства.

NHS стачкува: Почти половината от обществото обвинява правителството за стачните действия на лекарите, показва проучване

„Редовно се срещам с екипите на нашите спешни отделения, защото те са склонни да поемат основната тежест. Спешните отделения са последната ненормирана част от здравеопазването, те са единственото място, където можете да влезете и да гарантирате, че някой ще ви види. И в резултат на това виждаме реален натиск върху тях."

Около 900 000 назначения на NHS са били отменени в цяла Англия от декември миналата година.

Изображение: Матю Трейнър има 12 болници в застой грижите за него

Болниците вече рутинно не резервират срещи за дните на стачка, като датите се обявяват поне шест седмици предварително. Това означава, че истинската цифра на прекъсванията на плановите грижи вероятно ще бъде много по-висока.

Г-н Трейнър добави: „Мисля, че едно нещо, което ме тревожи, всъщност е, че намираме стачките за по-малко трудни за справяне, защото ставаме толкова практикувани с тях.

„Националната здравна служба е добра в управление на кризи и реагиране на инциденти. Всъщност вече знаем как да организираме стачка. Знаем да премахнем всички планирани грижи. Това не трябва да е нещо, което сме свикнали да правим.

„Знаете ли, това трябва да остане истинско отклонение за нас, да отменим 10 000 амбулаторни прегледа от април не е нормално. И не трябва да свикваме с това като начин за правене на бизнес в здравеопазването.“

Но това вероятно ще бъде така през следващите месеци, дълбоко в още една осакатяваща зима.

Прочетете повече от Sky News:
Списъкът на чакащите в NHS в Англия достига рекордно високо ниво
Министърът на здравеопазването атакува „нарастващата войнственост“ на стачките
Хиляди служители на метрото ще стачкуват

Младшите лекари и консултанти имат дълги мандати за стачни действия и не показват признаци да ги отменят.

Техният синдикат, БЛС, ще се почувства оправдан в действията си, след като научи, че обществото е повече от два пъти по-вероятно да обвини правителството за продължаващите стачки, отколкото профсъюзите на лекарите, с 45% в сравнение с 21%.

Риши Сунак направи намаляването на списъците с чакащи едно от основните си обещания.

Но това не е постижимо, освен ако няма решение на това, което се превръща във все по-горчив и продължителен спор. Това също означава, че тръстовете не са в състояние да се подготвят за бързо наближаващата зима.

Г-н Трейнър продължи: " Имахме наистина тежка зима миналата година. Януари беше толкова лош, колкото никога не съм го виждал по отношение на натиска. Първичната медицинска помощ също отбелязва огромно увеличение на търсенето.

„Те приемат повече хора от всякога, но не могат да се справят с търсенето, а услугите за психично здраве също се справят с огромни натрупвания за грижи и спешна помощ.

„Така че се опитваме да се подготвим за това. Но това, което знаем в момента е, че освен ако няма някакво разрешение за това, ще трябва да се справим с това редовно прекъсване на стачните действия.

"И мисля, че стигаме до позиция сега, в която е много трудно да се планира това, което ще бъде най-трудният период от годината в NHS.

„Имаме клиничен персонал, който се опитва да предостави доброкачествено здравеопазване в някои наистина предизвикателни среди в момента. И това само увеличава напрежението, което изпитват, и увеличава натиска върху NHS."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР