Той изцяло е оборудван с роботизирани дигитални производствени линии. Xiaomi вече

...
Той изцяло е оборудван с роботизирани дигитални производствени линии.
Xiaomi вече
Коментари Харесай

Няма игра на дребно: 10 милиона флагмана годишно. Xiaomi пусна в експлоатация самообучаващ се завод за производство на смартфони

Той напълно е оборудван с роботизирани цифрови индустриални линии.

Xiaomi към този момент заяви, че новият флагмански смарт телефон Xiaomi 14 Ultra ще има толкоз огромна апертура, че върху оптичния датчик ще пада 136% повече светлина, спрямо другите решения на пазара. Едновременно с това ръководителят на марката Лу Уейбинг (на тази позиция той към този момент размени Лей Джун) описа за новия цех, който, както би трябвало да се допусна, ще създава Xiaomi 14 Ultra.

Предприятието се намира в Чангпин, предградие на Пекин. Капацитетът му е 10 милиона смарт телефона годишно. Това е доста, като се има поради, че заводът ще бъде претрупан най-вече с производството на флагмани. Но те които не се продават толкоз всеобщо, колкото някои Redmi Note. Интересно е, че заводът е напълно оборудван с роботизирани цифрови поточни линии.

ИИ системата, внедрена в завода, е способна да проучва процесите в действително време и да взема решения независимо. По създание става дума за цех, който се самообучава.

Предприятието в Чангпинг не е първият образован цех на Xiaomi. Първото такова дружество бе намерено в Йиджуан (също в Пекин) в края на 2019 година Заводът в Чанпин обаче е по-голям от своя предходник (заема 10 пъти по-голяма площ) и разполага с умна индустриална линия от второ потомство. Тя обгръща всичко – от сглобяването и тестването на печатните платки до монтажа и пакетирането.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР