Той има Оскар, Златен глобус и десетки други награди. Сега

...
Той има Оскар, Златен глобус и десетки други награди. Сега
Коментари Харесай

Бащата на Анжелина Джоли: Благословен съм да работя в България

Той има „ Оскар ”, „ Златен глобус ” и десетки други награди. Сега получи и българска, символизираща нашата книжовност и просвета. Точно на деня на будителите Джон Войт получи специфичната премия за второто издание на българските награди за изкуство, просвета, обучение и просвета на фондацията „ Bg face ” на западното крайбрежие в Съединени американски щати.
Прочетете още
Това е първата ми българска премия, доста е красива, срещнах се със скулптора, споделя Войт.  Актьорът изрази своите позитивни усещания от българските национални танци и музика.

Наградата идва няколко дни откакто артиста се прибра в Холивуд от България. Той описа, че е направил два кино лентата в страната, дружно със Стивън Пол, който продуцира и работи със студиото „ Ню Бояна ”. „ Хората, които работят в студиото, всички тези български техници, актьори и оператори и всички останали са страхотни. Много се забавлявахме. Благословен съм да работя там ”, сподели Войт пред Нова телевизия.

Филмите, които Войт снима в България са „ Земя на сенки ” и „ Човекът без минало ”. За тях той споделя, че са доста забавни. „ Нямаше да е допустимо без опита на някои от тези хора и майсторството на българския екип. Гримьорите, превъзходните гримьори, оператори, строителите на декорите, всичко това беше в действителност особено. А аз съм работил с най-хубавите в Холивуд, тъй че знам какво приказвам ”, описа артистът.

Войт сподели, че българският филм, който се бори за „ Оскар ” тази година е доста мощен.

Той не страни от политиката. Ако като по-малък е неприкрит либерал, в този момент е прецизен реакционер. Силно набожен католик, Войт е роден през 1938 година, на към 30 км от Манхатън. Започва кариерата си на „ Бродуейн ”. През 1979 година звездата му изгрява благодарение на приятеля му Дъстин Хофман и получава роля в „ Среднощен каубой ”. Следват десетки функции и награди, измежду които „ Оскар ” и четири „ Златен глобус ”.

Джон Войт е татко на холивудската звезда Анжелина Джоли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР