Той е този, когото чакате сгушени на топло в мекото

...
Той е този, когото чакате сгушени на топло в мекото
Коментари Харесай

Ела, сън, нямам време да те чакам! 5 съвета за лесно заспиване и качествен сън

Той е този, който чакате сгушени на топло в мекото легло. Той е този, за който си мечтаете следобяд по време на стресиращ ден. Той е този, в чийто обятия желаете да останете в неделя заран, когато децата ви дърпат на всички направления, домашният любим си желае своето или ви чакат куп задания. Срещате се с него всяка вечер и оставате в обятията му часове наред. Той е нужда, наслаждение и здраве в едно. Представяме ви Принцът с пижама…така де, негово величество – Сънят. Но, представете си в този момент, че колкото и да го чакате, той спре да идва. Не и в точния момент, не и за задоволително дълго. С нашите безотказни препоръки, срещата ви със съня е вързана във възглавница.

Включете нощния режим

Нямаме поради безусловно да превключите устройството си на подобен, макар че и това няма да навреди. Искаме да кажем – оставете го встрани, скрийте го, замразете го, щракнете с пръст и го накарайте да изчезне или си представете, че е похитено и никой още не е изискал откуп. Електронното ви устройство е зложелател на лесното заспиване.

Сините дължини на вълните (които са потребни денем, защото покачват вниманието, времето за реакция и настроението) са най-неблагоприятни през нощта. Разпространението на електронните устройства усилва излагането ни на сини дължини на вълните, изключително след залез слънце.

Както светлината от всевъзможен тип може да потисне секрецията на мелатонин, по този начин съответно синята светлина през нощта прави това още по-силно. Изследователи от Харвард и техните сътрудници организират опит, сравняващ резултатите от 6,5 часа излагане на синя светлина с излагане на зелена светлина със сравнима бляскавост. Синята светлина потиска мелатонина за към два пъти по-дълго време от зелената светлина и измества биологичния (циркаден ритъм) два пъти повече (3 часа по отношение на 1,5 часа).

Така че – без електронни устройства най-малко час преди лягане.

Изградете си режим

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Ще се върнем към тематиката за дребните деца. Не за друго, а с цел да ви разбираем по какъв начин работи режимът. Графикът за сън е от голяма важност за растежа (при децата) и за нервната система (както при децата, по този начин и при възрастните). Организмът не стопира да се учи и елементарно привиква с всяка смяна. Сами сте забелязали, че в случай че спортувате да вземем за пример, тялото ви привиква с това и в случай че преди след десетата лицева опора сте изморени, то в този момент може да вършиме тридесет едновременно, без даже да се замислите. Така е и със съня – стремете се да лягате в един и същи час всяка вечер и с времето дотам това ще се трансформира в рутина, че организмът ви самичък ще си го желае.

Избягвайте избрани храни и питиета

Ще го кажем по този начин: топло мляко – да, лате – не. Както топлото мляко и ароматният чай подкрепят заспиването, по този начин продуктите, съдържащи кофеин, и енергийните питиета не са целесъобразни. Същото важи и за прекомерно тежките и мазни храни, признати по-малко от два часа преди лягане – като се изключи че ще ви е тежко, ще заспите доста по-трудно. Затова експертите поучават десертите, тежките ястия и кофеиновите питиета да се употребяват най-много до 18:00 ч.

Движете се повече

Тук отваряме една огромната скоба – спортът и придвижването би трябвало да са най-малко 3 часа преди времето за лягане, тъй като тренировките имат навика да разсънват организма. Тази сила обаче ви е нужна най-вече заран, късно вечер - не е добре пристигнала. Но самото придвижване, несъмнено в вярното време, подарява организма със сладка отмалялост и зарежда с позитивна сила. Някои интензивности имат изключително удобно влияние върху качествения сън - това са йогата, лекият крос в парка и дългите разходки.

 d Nova Night

Доверете се на правилен асистент

Ако желаете да заспите елементарно, да съумеете да се наспите добре и да се събуждате свежи заран, може да се доверите на НОВАНАЙТ! Препоръчваме го с две ръце и две възглавници, тъй като има тройно деяние - улеснява заспиването, понижава нощните събуждания и подкрепя възстановителния сън. не води до пристрастяване и е с новаторска формула - композиция от билки: маточина, пасифлора и калифорнийски мак, както и мелатонин и витамин В6. С комфортния си банкет от единствено една таблетка преди лягане е вашето хапче за сън.

НОВАНАЙТ таблетки е хранителна добавка за възрастни. Не е сурогат на разнообразното и уравновесено хранене.
За повече информация: „ Санофи България “ ЕООД гр. София 1784, бул. „ Цариградско шосе “ 90, Офис постройка Капитал Форт, тяло А, етаж 10, България;
тел: 02/ 970 53 00, факс: 02/ 970 53 33, е-mail:.
MAT-BG-2100275/10/2021
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР