Той е тежко лобистки и обслужва интересите на олигарси, за

...
Той е тежко лобистки и обслужва интересите на олигарси, за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Подкрепяме ветото на президента по приватизационния закон

Той е тежко лобистки и обслужва ползите на олигарси, с цел да не си заплащат отговорностите

„ Ветото на президента по Закона за приватизация и следприватизационния надзор е изцяло основателно. Ние го поддържаме, както и с досегашното ни държание по този Закон. Гласували сме срещу него. Той е тежко лобистки и обслужва ползите на избрани олигарси, с цел да не си заплащат отговорностите.” Това съобщи на конференция в централата на левицата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя допусна, че от парламентарната група на ГЕРБ готвят ремонти на нормативния акт. „ Единственият метод тези текстове да паднат сега е като се поддържа ветото на президента. Още не знаем какво тъкмо готвят, само че съгласно това, което се анонсира, най-вероятно ще желаят да се отхвърли ветото и още веднъж да внасят следващи ремонти в закона”, означи водачът на левицата и прикани депутатите от ГЕРБ да поддържат ветото на президента, с цел да се завърши с тази „ позорна страница в историята на Народното събрание и болшинството там. " Според нея групата на „ Обединените патриоти”, като вносители на този законопроект, ГЕРБ и ДПС- като подкрепящи го, са проиграли за следващ път тематиката за справедливостта и са създали услуга на избрани стопански кръгове. „ Ние, още от първи ден от приемането на Закона, започнахме да работим по конституционна тъжба, която е подготвена и в случай че отхвърлят ветото, ще сезираме Конституционен съд.

Освен това, ваканцията, в която излизаме от 1 август, ще прекъсне периода от 15 дни за гледането на ветото. Така е по правилника на Народно събрание. Затова призоваваме за изключително съвещание на Народното събрание по време на ваканцията и привършване на този въпрос”, отсече Корнелия Нинова. Тя добави, че болшинството не трябва да си фантазира, че ще отсрочи тематиката за септември и октомври с ремонти на закона, които да не важат със задна дата, а отсега нататък. Според нея това ще е следващата операция на публичното мнение. „ Ние сме за това, такива облекчения на купувачи на предприятия да няма изобщо”, разясни още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР