Той е само на 19, а целият футболен свят знае

...
Той е само на 19, а целият футболен свят знае
Коментари Харесай

Сменено име, 5 топки в леглото и "младият Златан": Кой е Арлинг Холанд?

Той е единствено на 19, а целият футболен свят знае името му! Арлинг Холанд е новата сензация. Норвежкото дете-чудо мина в " Борусия " Дортмунд преди ден против сумата от 22,5 млн. евро, съгласно британските медии. Трансферът му от " Залцбург " беше организиран не от кого да е, а от сътрудника на звездите (Пол Погба, Златан Ибрахимович, Матайс де Лихт) Мино Райола.

Но с какво Холанд заслужи всички да приказват за него?
" Борусия " Дортмунд завоюва борбата за Арлинг Холанд 19-годишният норвежец избра немският отбор пред "Ювентус " и "Манчестър Юнайтед "
Лесен въпрос, в случай че на разположение имате статистиката му от груповата фаза на Шампионската лига. 6 мача, 8 гола! Нима е допустимо? Арлинг съумя да вкара за " Залцбург " във всеки един дуел, без този от последния кръг против " Ливърпул ". Той означи хеттрик при дебюта си в групите и се подреди на второ място в голмайсторската ранглиста за сезона след Роберт Левандовски (10 гола). Плюс това откри място в елитната компания на Алесандро дел Пиеро, Сергей Ребров, Неймар и Левандовски, които са вкарвали в 5 следващи мача. Нито един от тях обаче няма на сметката си 8 гола за този интервал!

Снимка: Getty Images

С фланелката на " Залцбург " Холанд твори чудеса. Той мина в отбора през януари 2019 година и в 27 мача вкара 29 гола. 5 пъти реализира хеттрик. Наскоро призна, че в леглото си държи всичките 5 топки от тези мачове, с цел да му припомнят за триумфа.

19-годишният централен нападател не жали съперниците и на националния тим на Норвегия. За мъжкия отбор към момента няма попадение, само че статистиката му на международното състезание до 20 години е разбиваща - 3 мача, 9 гола! Е да, всички от тях са реализирани при успеха с 12:0 над Хондурас, само че това не въздейства на наградата му за голмайстор на шампионата, както и на следващия връх, защото никой преди него не беше реализирал такава ефикасност в един мач.

Снимка: Getty Images

Холанд се набива на очи! Русолявият юноша, висок 1,94 м е неукротим сред противниковите бранители. Известно преимущество може би му дават и гените.

Ако семейството му ви се коства позната, то е тъй като преди близо 20 години най-вероятно сте гледали татко му. Норвежкият национал Алф-Инге Холанд беше част от " Нотингам Форест ", " Лийдс " и " Манчестър Сити ". През април 2001 година той е основен воин в едно от най-жестоките единоборства. Рой Кийн от " Юнайтед " влиза грубо в коляното му. Според близки до двамата, това е тип възмездие поради изказвана от страна на Холанд, че Кийн е преструван. Норвежецът съумява да се изправи и да доиграе мача.

Снимка: Instagram

Година преди този момент Алф-Инге е на седмото небе от благополучие, защото брачната половинка му ражда третото им дете. Арлинг проплаква за първи път на 12 юли в Лийдс. И до през днешния ден твърди, че е почитател на локалния отбор.

Въпросът дали той е могъл да избере да играе за Англия, преди да направи дебюта си за мъжкия тим Норвегия през септември 2019 година, не стои на дневен ред.

" Той има умен татко, който го поучава и го води по верния път ", споделя асистентът в националния отбор на " викингите " Пер Хансен.

Снимка: Getty Images

И макар, че селекцията на Гарет Саутгейт към този момент не е алтернатива, Холанд мисли за бъдещето си и мечтае да играе във Висшата лига. Според медиите на Острова имаше опция да го направи и в този момент, само че от " Манчестър Юнайтед " са отдръпнали офертата си поради прекомерно високите финансови условия, сложени от Мино Райола.

Сънародниците назовават Арлинг " младия Златан Ибрахимович " поради сходната физика, общия сътрудник и... високото самочувствие. Той може да е живял едвам 19 години, само че знае цената си. Наскоро разгласи всички спекулации към прехвърлянето му за " ужасно скучни ", следвайки типичния за своя скандинавски сътрудник фасон.

Снимка: Getty Images

Не си мислете обаче, че Холанд не мисли за развиването си! Той прави дребни крачки, които го доближават към съзвездието на огромните. Като промяната на името си. След прекосяването си в " Залцбург " Арлинг взема решение да смени публично семейството си, с цел да не затруднява международните издания с изписването. Вместо " Håland ", той се трансформира в " Haaland ".

Младата звезда на европейския футбол избра пътя си. От тук нататък всичко е в неговите... крайници!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР