Той е изцяло частна инициатива и в изграждането му са

...
Той е изцяло частна инициатива и в изграждането му са
Коментари Харесай

Във Вашингтон отвори врати Музей на Библията

Той е напълно частна самодейност и в построяването му са вложени към 500 милиона $.


На церемонията за откриването на музея участваха представители на всички религии, както и на фирмите, вложили в него. Библейски текстове и артефакти, зали за конференции и представления, възстановки на религиозни подиуми - всичко това ще бъде разполагаем, освен на вярващите, изясняват от управата на музея.
Стив Грийн, член на борда на шефовете на музея: " Музеят е за всички. Приканваме хората да се срещнат с Библията. Дори и да сте безбожник, желаеме да се чувствате удобно когато идвате тук, ние не ви натрапваме нашия дневен ред или нашата религия. Искаме да научите повече за тази книга и това да ви въодушеви да я разлистите, когато си тръгнете. "
Нищо друго с изключение на предпочитание хората да схванат Библията и ролята - това вложителите акцентират като собствен главен мотив за построяването на музея. Критиците му обаче настояват, че това е опит за натрапване на религиозни убеждения. И още един спорен щрих към портрета на библейския музей. По-рано тази година главният вложител се съгласи да откупи от антикварни дилъри нелегално добити движимости въз основата на особено уредени правни връзки. Експерти не изключиха вероятността измежду всички закупени 5 000 предмета да има и имитации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР