Той е бил вербуван от Империята на всемогъщите вещици“, която

...
Той е бил вербуван от Империята на всемогъщите вещици“, която
Коментари Харесай

В Украйна съдят колаборационист, работил за главната магьосница на Русия  

Той е бил вербуван от „ Империята на всемогъщите вещици “, която прави ритуали в поддръжка на Путин и войната

Украински колаборационист, работил за врага, бе упрекнат, че е шпионирал за ползващата се с поддръжката на Кремъл организация „ Империята на всемогъщите вещици “, оповестява украинската работа на Би Би Си. Василий Романишин бе задържан през февруари в Миколаивска област. Първоначално тази информация остана съвсем незабелязана, защото за една година война броят на обвинените и наказани украинци, работили за врага, стигна хиляди. Но кореспондентът на украинската работа на английската корпорация Олег Черниш се е  от историята му и по-специално от връзките му с въпросната странна организация.

Според проверяващите Романишин е одобрявал експанзията на Русия против Украйна, и е потвърдено, че се е занимавал с шпионаж. Но най-изненадващото в неговия случай е името на вербовчика. Според Би Би Си, зад „ Империята на всемогъщите вещици “ стои Съюзът на съветските вещици и магьосници. Самият арестуван също се считал за „ вълшебник ".

Той има профил в обществената мрежа ВКонтакте, където е регистриран под псевдонима Василий Романов. Учил е в Миколаивския поземлен университет, по-късно е работил като монтьор в корабостроителниците в Керч и Миколаив, а неотдавна се е открил във Врадиевка – населено място от градски вид в Южна Украйна.
 Романишин в съда, където бе гледана мярката му за неотклонение.
 

От изявленията му в обществените мрежи излиза наяве, че е доста разпален по езотериката и магьосничеството, а един от идолите му е Альона Полин, сама описваща себе си като „ основната магьосница на Русия “ и главатарка на упоменатата към този момент „ Империя на всемогъщите вещици “. Полин е честа гостенка на съветските държавни телевизионни канали, където непрекъснато се хвали с околните си връзки с високопоставени лица от съветската върхушка, както и с благоразположението, което има към нея самият президент Владимир Путин.
 Логото на „ Империята на всемогъщите вещици “
 

При следващото си посещение в Россия 1 предишния петък тя описа, че е провела „ шамански обред в поддръжка на съветския държавен глава ". Данни, че Путин и обкръжението му разчитат на шамански и магьоснически ритуали, с цел да победят във войната, имаше и преди. Но те постоянно бяха квалифицирани като тайни. Признанието на Полин хвърля нова светлина върху скрития живот на съветската върхушка и най-много върху влеченията на Путин.
 В уеб страницата на „ Империята на всемогъщите вещици “ е оповестена тази фотография. Тя е запечатала миг от ритуала, който съветските вещици са провели в поддръжка на Владимир Путин и експанзията му против Украйна.
 

Според Украинската работа за сигурност Романишин, един път вербуван посредством „ Империята на всемогъщите вещици “, е събирал разследваща информация за дислокацията и придвижването на части на Силите за защита на Украйна. Давал е на руснаците и данни за местоположението на сериозната инфраструктура и нейното техническо положение, а също и координатите на украинските войски и укрепления в регионалния център Миколаив. Шпионската му активност е минавала напълно през „ Империята… “

Създадената от 42-годишната Альона Полин (с същинско име Елена Суликова) през 2015 година организация във всичките си изяви абсолютно поддръжка дейностите на съветските управляващи, персонално на Владимир Путин и експанзията му против Украйна. Според Би Би Си, последният конгрес на „ Империята на всемогъщите вещици “ се е провел на 5 февруари 2019 година в Москва, като една от точките в съвещанията е била „ повдигане рейтинга на Путин “. В церемонията са взели участие няколко десетки дами и мъже, а в края ѝ главатарката на вещиците Полин е декларирала, че сеансите са постигнали „ позитивен резултат “ за водача в Кремъл.
Според Би Би Си, сходни конгреси са се провеждали неведнъж с поддръжката на кметството на Москва и даже взаимно с някои депутати от Държавната дума. В булевардните съветски медии пък Полин постоянно е била наричана „ обичаната магьосница на Путин “.
 Любимата магьосница на Путин Альона Полин по време на геополитически обред за победа на Русия.
 

Полин твърди, че за първи път е употребила внушаемост на деветгодишна възраст, а на 14 е съумяла да излекува човек. Според нея тя е наследила качествата си от баба си, която е била лечителка. Нейната „ Империя на всемогъщите вещици “ дава платени услуги за предсказание на бъдещето, моделиране на триумф и приканване на духове. В интернет страницата на организацията има ценоразпис кое какъв брой коства.
Според Украинската работа за сигурност „ Империята… “, наред с други неща, извършва функционалностите на център за набиране на шпиони. Преди да се причисли към организацията и да стартира работа за врага, Романишин е минал особено посвещение при съветските вещици, което е включвало и тест дали поддържа концепциите за основаване на Новорусия и анексирането на Украйна. В дома му са открити вуду кукли и други магьоснически материали.
Делото против Романишин занапред следва. Ако съдът одобри доводите на обвиняването, украинският колаборационист „ вълшебник “ е застрашен да получи пожизнен затвор без право на прошка.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР