Той добави, че действията по завръщането им се координират от

...
Той добави, че действията по завръщането им се координират от
Коментари Харесай

Гвоздейков: Моряците от Галакси лийдър са в хотел, организираме връщането им в България

Той добави, че дейностите по завръщането им се координират от Министерството на външните работи.

Товарният транспортен съд " Галакси лийдър " с 25 души екипаж бе отвлечен на 19 ноември м.г. от йеменските бунтовници хуси в Червено море. Сред похитените са двама българи - капитанът на плавателния съд Любомир Чанев и старши асистент капитанът Данаил Веселинов.  " Галакси лийдър " (Galaxy Leader) е ръководен от японската компания " Нипон юсен ", само че принадлежи на " Рей кар кериърс ", английска компания, следена от израелския предприемач Ейбрахам " Рами " Унгар.

По думите на министъра договарянията за освобождението на българските моряци от кораба " Руен " също са на заключителен стадий. 

Плаващият под малтийски байрак транспортен съд, който е българска благосъстоятелност - " Руен ", беше взет на абордаж след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен в средата на декември м.г.

" Моряците са в положително здравословно положение, няма проблеми и заплаха за тях. Надяваме се в скоро време тази сага да завърши и корабът да бъде освободен. И нека такива безчовечен дейности да бъдат в историята и да бъде открит метод те да бъдат спряни ", добави Георги Гвоздейков. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР