Той чупи рекорд след рекорд. Чувството, с което определя всеки

...
Той чупи рекорд след рекорд. Чувството, с което определя всеки
Коментари Харесай

Аз съм иноватор, не имитатор. Пилотът Николай Калайджиев, който подобрява собствените си рекорди

Той чупи връх след връх. Чувството, с което дефинира всеки полет, е успокоение, а огромната му фантазия е задача в Космоса. Той е Николай Калайджиев и е Човек на деня на Свободна Европа.

Той е водач от военновъздушните сили, който сложи четвърти международен връх в събота. Летецът съумя да направи 1111 виража с ултра лек аероплан без спиране над комплекс Раювци в Еленския балкан. Това са 360-градусови завои с надолнище на една страна, които той съумява да извърши за малко над четири часа.

С новото си достижение водачът надминава личния си връх от 888 виража, който беше приет от " Гинес " по-рано тази година. От организацията са му сложили за цел да извърши 400 виража, само че Николай Калайджиев надминава условието единствено след три предварителни тренировки.

Преди полета си в събота водачът е нямал спомагателна летателна подготовка, тъй като за това са нужни средства, с които екипът му не разполага, сподели той пред Свободна Европа.

Първият път, в който българският водач записва името си в историята на " Гинес ", е през 2022 година за оптимален брой излитания и кацания в границите на един час. Тогава той прави 40 обиколки - с четири повече от досегашния връх.

Година по-рано Николай Калайджиев реализира най-висока скорост по авансово избран маршрут, в неговия случай от България до Румъния и назад. Самолетът му развива скорост от 167,6 километра в час, с което усъвършенства върха на Световната федерация по въздушни спортове.

Калайджиев е роден през 1987 година в Асеновград. През 2007 и 2008 година има влиятелни класирания на интернационалните надпревари по планинско колоездене, Downhill и Drop and Poll и е бил играч по картинг. Завършва висшето си обучение в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ през 2010 година, компетентност „ Математика и информатика. “

През 2018 година приключва висше обучение в Национален боен университет „ Васил Левски “ със компетентност „ Летец-пилот “. Днес той е водач във военновъздушните сили на България и взе участие в задачи за обезпечаване филантропична помощ след.

Високите скорости и адреналинът участват във всичко, с което Николай Калайджиев се занимава. Още до момента в който е играч по колоездене и мотокрос през 2010 година, той осъзнава, че най-голямо наслаждение му доставят скоковете с огромна летежна фаза. Определя пилотирането на аероплан като предопределение, към което го е водила всяка една крачка от неговия живот.

Въпреки високите си оценки Николай Калайджиев не получава пари от страната, с които да финансира опитите си да сложи България на международната карта като авиационен и галактически център.

" Авиацията в България има потребност от още фрагменти, по тази причина вършим всички тези върхове. В момента сме в развой на срещи с разнообразни министерства, с цел да създадем стратегия, която да развива бъдещето на авиацията ", сподели Калайджиев пред Свободна Европа.

Всъщност изборът на дисциплинираност, в която да сложи връх, зависи от самолетите, с които разполага. За първите си достижения намира самолети благодарение на другари, а ултралекия аероплан за виражи купува самичък благодарение на заем.

Рекордите в " Гинес " са едвам началото за него, той вижда оценките си единствено като метод да стигне до по-голямата си цел – Космоса. Проблемът е, че България няма галактическа стратегия и не е член на Европейската галактическа организация. Така единственият метод Калайджиев да стигне Космоса е благодарение на частни компании.
" Светът се движи от другите хора. "
" Светът се движи от другите хора.Компаниите виждат, че физически мога да устоя сходна задача, всичко зависи от работата на инженерите и подготовката на техниката ", споделя Калайджиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР