Той бе поканен от елита на срещата на Световния икономически

...
Той бе поканен от елита на срещата на Световния икономически
Коментари Харесай

Речта на аржентинския президент Хавиер Милей, за която целият свят говори

Той бе поканен от „ елита ” на срещата на Световния стопански конгрес в Давос, само че не никой не очакваше такова изявление от него

Президентът на Аржентина , който встъпи в служба доскоро повече от месец, потресе събралия се за годишна среща „ хайлайф ” в швейцарското селце Давос. Той бе поканен от тях да изнесе тирада, само че безусловно никой евентуално не е подозирал какво тъкмо ще каже Хавиер Милей в нея.

Пред събралата се и очакваща аудитория на проведения от Клаус Шваб Световния стопански конгрес (СИФ) - събитие, което от години се приказва, че диктува световната политика подмолно, аржентинският държавен глава приказва по няколко значими тематики, свързани с ръководството в Запада.

Няма да перифразираме речта му, въпреки тя да бе произнесена на испански със симултанен превод на британски. Ето я и нея:



Добър ден, благодаря ви доста. Днес съм тук да ви кажа, че Западняи свят е в заплаха. Застрашен е, тъй като тези, които се предполга, че би трябвало да пазят полезностите на Запада, са отклонени съзнателно от тази си цел от една визия за света, която неизбежно ще докара до социализъм и по продължение - до беднотия и бедност.

За страдание в последните десетилетия, наподобява стимулирани от някои хора с положителни планове, които желаят да оказват помощ на другите, и други - стимулирани от чистото предпочитание да принадлежат към привилегированата прослойка, водачите на Западния свят изоставиха модела за свободата и го замениха с нещо, което би трябвало да бъде наречено колективизъм. Аз съм тук да ви кажа, че опитът с колективизма в никакъв случай не може да бъде решение на проблемите, които изтезават жителите на света. Напротив - той е в корените на проблемите.

Предвид мрачния неуспех на колективистичния модел и неоспоримият прогрес в свободния свят, социалистите бяха принудени да трансформират своя дневен ред. Изоставиха класовите неуредици и ги замениха със обществени спорове, които са също толкоз нездравословни за живота на обществото и икономическия напредък.

Първата им борба бе тази с неуместният и изкуствен конфликт сред мъжете и дамите. Всичко, до което радикалния феминизъм докара, е доста по-мащабна интервенция на страната, която пречи на икономическия напредък. Откриха се работни места за бюрократи, които с нищо не способстват за положителното на обществото и не правят нищо. Добър образец са НПО-тата, които са отдадени да промотират този нов дневен ред.

Друг спор, въведен преднамерено от социалистите, е този на индивида против природата. Според него ние, хората, унищожаваме планетата, а тя би трябвало да бъде защитена непременно. Това отвори път за пробутване на деструктивни хрумвания като „ надзор на популацията ” или принудително промотираните кървави аборти.

За страдание тези нездравословни хрумвания към този момент са пуснали корени в нашето общество. Нео-марксистите съумяха да отвлекат общата просвета и логичност от Западния свят посредством придобиване на медии, индоктринация в университетите и заграбване на културата.

Случаят с Аржентина е емпирично доказателство за това, че без значение какъв брой си богат, какъв брой естествени запаси имаш, какъв брой и какви умения има популацията ти, колкото и образовано да е, колкото и кюлчета злато и да имаш... в случай че се подхващат ограничения, които да пречат на свободното действие на пазарите, свободата на конкуренцията, системите за търгуване, атакуващи частната собстеност. Единственият резултат ще е беднотия и мизерия.

Днес страните нямат потребност да управляват производството, с цел да управляват всеки аспект от живота на хората. С принадлежности като печатането на пари, дългът, дотации, лихвени процнти, надзор на цените и регулатори и така нататък те към този момент ръководят хората.

Доста огромна част от общоприетите политически позиции в Западните общества са разновидности на колективизма. Дали се прокламират като комунисти, фашисти, нацисти, социалисти, социал-демократи, национал-социалисти, демократ-християни или християн-демократи. Всички те са нео-кейнесиански, прогресивни, популистки, националистични или глобалистки на дъното. Няма огромни разлика. Всички споделят, че страната би трябвало да ръководи всеки аспект на живота на индивида. Всички те пазят модел, който е противоположен на този, който докара човечеството до най-впечатляващия му напредък в историята.

Днес съм тук да поканя останалите страни в Западния свят да се върнат назад на пътя на просперитета, икономическата независимост, лимитираната страна и неограниченото почитание към частната благосъстоятелност.

Нищетата, породена от колективизма, не е фикция, само че не е и неизбежната ни орис. Но тя е действителност, както аржентинците знаят добре. Ние живяхме през такива времена. Преминахме през това, откогато взехме решение да изоставим модела си на независимост, който ни направи богати. Бяхме хванати във въртоп, който с всеки ден ни правеше все по-бедни.

За край желая да насочва едно обръщение към хората на бизнеса, които са тук и към тези, които гледат онлайн. Не се поддавайте на заканите нито на политическата прослойка, нито на паразитите, които живеят на гърба на държавта. Не се предавайте пред политическата класа, която желае само да остане на власт и да резервира привилегиите си.

Вие сте благодетелите на обществото. Вие сте героите. Вие сте основателите на най-невероятни интервал на разцвет, който човечеството е виждало. Не позволявайте на никого да ви каже, че упоритостите ви са аморални. Ако вършиме пари, вършиме го, тъй като оферирате по-добър артикул на по-добра цена и помагате за благоденствието на обществото.

Не се предавайте пред настъплението на страната. Държавата не е решението. Тя е самият проблем. Вие сте протагонистите на историята и знайте от тук нататък, че Аржентина е ваш непосредствен и правилен съдружник.



Малко чудноват край на другояче добра тирада. Тълкувайте по този начин, както решите за добре.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР