Той бе категоричен, че цената на газа ще расте: „Между

...
Той бе категоричен, че цената на газа ще расте: „Между
Коментари Харесай

ИТН била „критичната партия – ключ за правителство“, твърди Хиновски

Той бе безапелационен, че цената на газа ще пораства: „ Между 30 и 50% повишаване на цените на газа за есента по отношение на в този момент. Поне 30% по отношение на в този момент. Сега е 184 към 200-220 през есента “.

Хиновски изясни упования растеж с това, че сега липсва задоволително газ, а към това се прибавя и огромното търсене. Според него в тази обстановка бездействието на „ Топлофикация София “ било безобразно, „ когато може да диверсифицира доставките или да мине на пестящи режими посредством ВЕИ “.

Според енергийния специалист при влизане в употреба на българо-гръцката връзка в края на септември-октомври, по която ще се придвижва газ, и в случай че се усилят доставките от Азербайджан, България ще може да покрие потреблението си. По думите му обаче оптималният капаците на българо-гръцката връзка не е задоволителен.

„ Аз считам, че ние би трябвало незабавно да създадем разбор на увеличение на количествата от Азербайджан. Би трябвало България да разгласи отктрит интернационален конкурс за доставка на полутечен газ. Той би донесъл прогнозируемост “, сподели Хиновски. Според него: „ Ние би трябвало да се пускаме последователно от хорото на „ Газпром “. Но това не можем да го създадем незабавно “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР