Товя обяви руското министерство на външните работи. "Ние разчитаме на

...
Товя обяви руското министерство на външните работи. "Ние разчитаме на
Коментари Харесай

Русия: Чуждите покровители в Сирия да помогнат за примирието

Товя разгласи съветското министерство на външните работи.

"Ние разчитаме на задграничните настойници на екстремистките антиправителствени групи да подсигуряват, че техните подопечни ще спрат бойните дейности, с цел да могат директните филантропични конвои да преминат допустимо най-бързо и безвредно ", съобщи съветското външно министерство на уеб страницата си, като добави, че деликатно ще следи хода на събитията.

В събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюцията за неотложно помирение след 7-дневните яростни бомбардировки на държавните сили против обсадените и следени от бунтовниците покрайнини на сирийската столица. Резолюцията изисква 30-дневно преустановяване на огъня на територията на цялата страна.

По-рано през днешния ден Иран съобщи, че офанзивите против регионите, държани от "терористите " наоколо до Дамаск, ще продължат, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-малко 19 индивида са били убити при яростни сражения сред сирийските държавни сили и бунтовници в Източна Гута, заяви в това време Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Франс прес.

Рами Абдел Рахман, шефът на неправителствената мониторингова организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия, заяви за яростни боеве на фронтова линия в южната част на Източна Гута, последния размирен бастион в покрайнините на столицата Дамаск. В тях били убити 13 проправителствени бойци и шестима от ислямистката бунтовническа формация Джаиш ал Ислам ( "Армия на исляма "). Представител на тази секта сподели, че държавните сили пробват в региона взлом, против който бунтовниците се съпротивляват.

Миналата неделя режимът в Дамаск стартира акция на масирани въздушни удари по Източна Гута като подготовка за сухопътна интервенция за завладяване на бунтовническия анклав с повърхност от стотина квадратни километра. Над 500 цивилни бяха убити за седем дни бомбардировки, отбелязва Франс прес.

"Интензивността на въздушните удари понижа, само че боевете на терен се усилиха ", заключи Абдел Рахман.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР