Товарният космически кораб за многократна употреба Cargo Dragon 2 на

...
Товарният космически кораб за многократна употреба Cargo Dragon 2 на
Коментари Харесай

Товарният космически кораб Cargo Dragon достави 2,8 т храна на МКС

Товарният галактически транспортен съд за многократна приложимост Cargo Dragon 2 на американската компания SpaceX в четвъртък извърши сполучливо самостоятелно съединяване с Международната галактическа станция (МКС), заяви Националното ръководство по аеронавтика и проучване на космоса (НАСА).

Скачването с модула Harmony на американския сегмент на МКС беше осъществено в 07:31 часа по източното крайбрежие на Съединени американски щати. Корабът достави на станцията повече от 2,8 тона храна, както и съоръжение и материали за десетки научни опити от екипажа на станцията.

Товарният галактически транспортен съд Cargo Dragon 2 беше изведен в околоземна орбита в сряда благодарение на ракетата притежател Falcon 9 на SpaceX, която беше изстреляна от космодрума Кейп Канаверал във Флорида. Това е към този момент седмата задача на товарния транспортен съд на SpaceX в модификацията Cargo Dragon 2. Той е в положение да достави 20% повече товари до МКС, а също по този начин може самостоятелно да се скачи със станцията, без да се захваща с механична „ ръка “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР