Товарният кораб Сигнус беше изстрелян към Международната космическа станция с

...
Товарният кораб Сигнус беше изстрелян към Международната космическа станция с
Коментари Харесай

Изстреляха товарния космически кораб Сигнус към МКС

Товарният транспортен съд " Сигнус " беше изстрелян към Международната галактическа станция с ракета " Антарес " от космодрума на о-в Уолъс в щата Вирджиния, оповестиха международните осведомителни организации. 

Корабът ще достави на МКС към 3,6 тона товари - снабдяване, артикули от първа нужда, съоръжение, принадлежности за научни проучвания. Сред тях са 360-градусова камера за работа в открития Космос, семена от репички за засаждане, нова галактическа тоалетна, която може да се употребява и от дами. Има и деликатеси за екипажа - сирене, салами, чери домати и портокали, предава Българска телеграфна агенция.

" Сигнус " би трябвало да стигне до Международната галактическа станция в понеделник. Това е третият полет на " Сигнус " в границите на новия контракт на НАСА с компанията " Нортроп Груман ". До 2024 година по него ще бъдат осъществени най-малко шест доставки на МКС с товарни кораби. В рамките на предходния контракт бяха направени 11 изстрелвания към станцията, едно от които несполучливо. Изстрелването беше отлагано няколко пъти, последния поради софтуерен проблем. Предишният полет на " Сигнус " към МКС беше през февруари. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР