Товарен кораб закъса в Суецкия канал на Египет и се

...
Товарен кораб закъса в Суецкия канал на Египет и се
Коментари Харесай

Товарен кораб катастрофира в мост при Суецкия канал

Товарен транспортен съд закъса в Суецкия канал на Египет и се удари в мост над водния маршрут. Корабът One Orpheus, плаващ под флага на Сингапур, се е отклонил от курса, откакто кормилото му се е развалило, след което се е блъснал в моста Манси, покрай пристанищния град Исмаилия, съгласно адмирал Осама Рабей, началник на администрацията на Суецкия канал, оповестяват международните организации.

Инцидентът е станал в неотдавна уголемен сектор от водния път. Движението на другите плавателни съдове не е наранено. След случая всички кораби употребяват втория кулоар на разширения сектор.

Корабът към този момент е в редовност и One Orpheus е възобновил пътуването си на север, на път от Сингапур за Нидерландия. Не се знае Какви са вредите по моста.
 Made in Egypt: Русия основава индустриална зона край Суецкия канал
Made in Egypt: Русия основава индустриална зона край Суецкия канал

Африка е подготвена да работи с Русия като специфичен сътрудник, само че има някои условия

Инцидентът е следващият след няколко сходни на забележителния воден маршрут. През август два танкера, пренасящи петролни артикули и полутечен природен газ, се сблъскаха в еднолентов сектор на канала, прекъсвайки за малко пътуванията на корабите през канала. През март 2021 година огромният кораб EverGreen  се заклещи в еднолентовия сектор на канала, блокирайки водния път за шест дни и прекъсвайки международната търговия.

Открит през 1869 година, Суецкият канал обезпечава връзка за транспорт на петрол, природен газ и всевъзможни товари. Около 10% от международната търговия минава през канала, който е главен източник на задгранична валута за Египет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР