Товарен камион е преминал през жп прелез при пусната бариера

...
Товарен камион е преминал през жп прелез при пусната бариера
Коментари Харесай

Влак блъсна товарен камион на жп прелез

Товарен камион е минал през жп прелез при пусната преграда и задействана светлинна сигнализация. Затова е бил и ударен от пътнически трен, оповестяват от НКЖИ.

Инцидентът е станал по линията сред гарите Дойранци и Троян към 10 часа. Движението по линията Троян - Левски е прекратено.

Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата комбинация с една колоос. Водачът на товарния автомобил е потърпевш.

Това е следващо жестоко нарушаване при прекосяване през жп прелез, декларират от компанията.

Нарушен е графикът на придвижване на влаковете сред Левски и Троян. За пасажерите по това направление е обезпечен транспорт с рейсове.

Ръководствата на Директива за птиците " Национална компания " Железопътна инфраструктура " и " Холдинг БДЖ " ЕАД приканват водачите на пътни транспортни средства да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата. Всяко неспазване на Закона за придвижване по пътищата и прекосяване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на трен към прелеза, е риск за живота на водачите на транспортните средства и техните спътници.

Инциденти от този жанр нарушават графика за придвижване на влаковете, лишават от персоналното време на пасажерите, ползващи железопътен превоз, и провокират обилни стопански загуби за НКЖИ и железопътните оператори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР