Товарът е бил транспортиран от България до грузинското пристанище Поти,

...
Товарът е бил транспортиран от България до грузинското пристанище Поти,
Коментари Харесай

Руската ФСБ: Взривът, използван на Кримския мост е бил изпратен от Одеса през България

Товарът е бил превозен от България до грузинското пристанище Поти, а по-късно до Армения

Организатор на гърмежа на Кримския мост е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, а експлозивите са доставени от Одеса през България (гр. Русе), Грузия и Армения. Това заяви пресцентърът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

" Федералната работа за сигурност взаимно със Следствения комитет на Русия откри, че уредник на терористичния акт на Кримския мост е Главното разследващо ръководство на министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, сътрудници и агентура ", оповестиха от пресцентъра. Във връзка с детонацията са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения.

В известието на ТАСС се споделя, че взривното устройство е било прикрито в рула със строително полиетиленово фолио, натоварени на 22 палета с общо тегло 22 770 кг, и при започване на август е било изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по контракт сред " Транслогистик УА " ООД (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе).

В организацията на прехвърлянето на товара от България в Грузия, а по-късно в Армения са взели участие украинските жители Михаил Цюркало, Денис Ковач и Роман Соломко, грузинските жители Сандро Иносаридзе и брокер на име Леван, както и арменският жител Артур Терчанян, се споделя в известието на ФСС.

При по-нататъшното превозване на товара е била осъществена замяна на документи със промяна на данните за фирмите, посочени като спедитор и адресат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР