Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над

...
Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над
Коментари Харесай

Свидетел твърди: Журналистът Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро

Това декларира очевидецът Ивайло Серафимов по делото за побоя над журналиста, съобщи " 24 часа ".

 

Журналистът беше атакуван пред дома си на 17 март 2020 година от трима маскирани. Към сегашния миг подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, упражнявали в залата на Валентин Давидов - индивидът, който съгласно Серафимов е взел парите от Къро, с цел да разпореди поръчката на братята и техния другар.

 

Същият Давидов е член на управителния съвет на боксов клуб “Фаст ” дружно с Деан Генов - телохранителя, който беше разстрелян в Кейптаун дружно с Къро, брачната половинка му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса “Къра ” в регион “Слатина ”, която публично е на Каменов.

 

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по негови лични думи е събирал парите от обектите му. Отговарял за паркингите, борсата, както и незаконното произвеждане на цигари. Неговата версия е, че е контактувал непрекъснато с Къро до есента на 2020 година, когато е разпитан по следствието за побоя над Слави Ангелов, както и по делата против Васил Божков и доста други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов удостовери показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 година, като добави и нови елементи от това, на което е станал очевидец.

 

“Едната причина за поръчката беше една подигравка по отношение на Каменов, в която се споделяше “... прати Къро да ги омаа... ”. Това беше оповестено във вестника и Къро беше буен. Това беше януари или февруари, тъкмо когато стартира пандемията ”, съобщи Серафимов пред съда.

 

“Вальо Давидов сподели, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, тъй като той ми сподели извън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и по-късно отпътува преди Гергана Каменова за ЮАР - края на януари или началото на февруари. Давидов отпътува преди нея и по-късно през май отпътува и Каменов, откакто ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му активност, която е обект на други каузи и други досъдебни производства ”, добави очевидецът, който напуснал групировката на Къро, тъй като схванал, че желае да го убие поради информацията, която има за него.

 

По думите му Валентин Давидов се е обадил на биячите два дни преди офанзивата против Ангелов. Лично той му го споделил. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му споделил, че работата е свършена.

 

“Звънна ми сутринта незабавно след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, тъй като е прочут публицист, а той ми сподели: “Абе, сътрудник, какво ще стане? Това е един писач ”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм участвал на поръчката, само че не съм участвал на побоя ”, означи Серафимов.

 

Той уточни в залата подсъдимия Бисер Митрев. По негов адрес той споделя, че близнаците са го взели с тях и тъкмо той е счупил крайници на Слави Ангелов, до момента в който е бил на земята. Знаел го от Къро.

 

Серафимов е давал показания по делото за бруталното нахлуване над Слави Ангелов в началото като неизвестен очевидец. След като обаче намира некролог на вратата си с неговата фотография и имена, е разпитан наново като очевиден очевидец. При разпитите в полицията му е показван запис от побоя на журналиста.

 

Делото за побоя над журналиста продължава в Софийски градски съд след закриването на профилираното правораздаване. По него подсъдими са единствено братята Асенови и Бисер Митрев. Валентин Давидов е разпитван като очевидец и отхвърля изрично тезата, че е получавал пари.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР