Това заявява говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс

...
Това заявява говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс
Коментари Харесай

САЩ поздравиха президента Радев за уточняване позицията по отношение на Крим

Това декларира представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс при започване на постоянния брифинг във Вашингтон.

Той добави, че " Съединени американски щати, Г-7, Европейски Съюз и НАТО са обединени в позицията си, че макар съветските опити за анексиране и продължаващата окупация Крим е Украйна ". " Всички ние, в това число България, обявихме на Кримската платформа през август, че Крим е интегрална част от Украйна и че не признаваме и няма да признаем съветските опити да легитимира завземането и окупацията на полуострова от нейна страна. "

Пресслужбата на президента популяризира през вчерашния ден следобяд известие, че което разясни: " Държавният глава Румен Радев неведнъж е заявявал, че анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право. Това е ясно изразена позиция на Република България във всички интернационалните организации. От юридическа позиция Крим принадлежи на Украйна и страната ни е декларирала неведнъж поддръжката си за нейния суверенитет и териториална целокупност. "

Сутринта посолството на Съединени американски щати реагира: " Съединените щати са надълбоко загрижени от неотдавнашните изказвания на президента на Република България Румен Радев, в които той дефинира Крим като " съветски ".

Нед Прайс разяснява още, че скупчването в последно време на съветски войски покрай границата с Украйна провокира сериозна угриженост във Вашингтон, тъй като е прочут сюжетът от 2014 година, по който Москва работи. Става дума за основаването посредством провокации на опрощение за навлизане в Крим и Източна Украйна. " Разменихме информация с нашите сътрудници в европа, в НАТО и в Украйна ", добави Прайс. Той подсети, че на поредност срещи в последно време държавният секретар Антъни Блинкън е удостоверил безапелационната поддръжка за териториалния интегритет на Украйна.

Не желаеме да виждаме - ние и европейските ни сътрудници - ескалиращи дейности от страна на Москва, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР