Това заяви вицепремиерът по икономическите политики и председател на Кризисния

...
Това заяви вицепремиерът по икономическите политики и председател на Кризисния
Коментари Харесай

Правителството прави всичко възможно да осигури необходимите количества природен газ на поносими цени за бизнеса и хората

Това съобщи вицепремиерът по икономическите политики и ръководител на Кризисния щаб по енергетика Христо Алексиев след среща с представители на браншови, синдикални и работодателски организации.

На брифинг в Министерския съвет бе обявено, че кабинетът приготвя оферти за законодателни промени, които да бъдат признати незабавно от идващото Народно заседание. Поправките са свързани с улеснение на опцията предприятията да преминат на източници, различни на природния газ.

Представителите на синдикалните и работодателските организации се сплотиха към позицията, че държавното управление би трябвало да възобнови договарянията с „ Газпром “. „ Очевидно ще би трябвало да се обърнем към тях. Очаквам договарянията с „ Газпром “ да бъдат доста тежки, поради всичко направено досега. Много е мъчно да накараш някого да ти продаде на ниска цена газ, когато цената на борсата в Европа е в пъти по-висока “, безапелационен бе министърът на енергетиката Росен Христов. По думите му сега е належащо да се водят доста интензивни договаряния с огромна политическа поддръжка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР