Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел от Давос

...
Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел от Давос
Коментари Харесай

Мария Габриел: Имаме подкрепата на белгийското председателство на...

Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел от Давос в отговор на въпрос какво да чакаме за Шенген на декор на диалозите й с белгийският министър председател, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

 

Според нея има и друга доста значима тематика.

 

" Първият приоритет на белгийското председателство е върховенството на закона, демокрацията, битката с корупцията. България би трябвало да продължи в тази посока. Много беше свършено, само че знаем, че идващите няколко месеца са основни с приемането на законодателство, на конституционни промени, до момента в който се стигне до новия Закон за правосъдната власт. Смятам, че България може да бъде не към този момент отрицателният образец, а позитивният глас за това да отстояваме правилата на върховенството, на правото и на демокрацията и да не ги одобряваме за даденост ", посочи Габриел.

Вицепремиерът разяснява и идната ротация на кабинета. " Нямам каквито и да било учредения да считам, че съглашението няма да бъде спазено. Това значи, че след 6 март министър председател ще бъде Мария Габриел, а вицепремиер учен Денков. По отношение на министрите - желая да остана поредна. За тях е значимо интервалът до 6 март да бъде време, в което те ще продължат да демонстрират резултати, ще извършват дилемите, които сме заложили в управническата стратегия. Но всеки един от тях знае, че сега се прави разбор на свършеното, на резултатите. За мен е също толкоз значимо чувството на българските жители за позитивния резултат от техните дейности ", акцентира тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР